Mısır‘da Bahar Bayramı Kutlandı

Mısırlı Müslüman ve Hristiyanlar eski Mısır Medeniyeti‘nden kalma bahar bayramı ‘Şem en Nesim‘i kutladı.

İnsanların Nil kıyıları, Tahrir Meydanı ve Kanatır gibi mesire yerlerine akın ettiği bayramda, Mısırlılar genel olarak Nil üzerinde tur teknelerine binerek Mısır müzikleri eşliğinde eğlenmeyi tercih ettiler. Beş bin yıllık geçmişi bulunan ‘Şem en Nesim‘ eski Mısır‘da tekrar diriliş olarak anılmaktaydı. Eski Mısırlılar zamanın başlangıcının da yine bugüne ait olduğuna inanırdı. Mısırlılar adet olarak bu günde yumurta, soğan ve kurutulmuş Nil balığı yerler.

Gençler, kadınlar ve çocukların akın ettiği Nil kıyısında konuşan Mısırlılar, devrimden sonra kendilerini daha fazla özgür hissettiklerini ve doyasıya eğlendiklerini ifade ettiler.

Muhammed Said "Bugün bütün Mısır halkı için çok güzel bir gün. Henüz devrimin sevinci içimizde, onu da yaşıyoruz. İnsanlar bugünü genel olarak nişanlı, kardeş, arkadaş ve anne-baba gibi kendine yakın olan insanlarla geçirmeyi tercih ediyorlar" dedi. Bugünün güzel bir bahar bayramı ve baharın geldiğinin habercisi olduğunu söyleyen Ahmed el Besyuni; "Bugün çok güzel bir gün. Hayvanat bahçesi ve Tahrir Meydanı gibi yerlere giderek bu şekilde bahar bayramını kutluyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA