Mhp Diyarbakır Adaylarını Tanıttı

Milliyetçi Hareket Parti (MHP) 12 Haziran‘da yapılacak seçimlerde Diyarbakır adaylarını kamuoyuna tanıttı.

12 Haziran‘da yapılacak seçimlerde Diyarbakır‘dan TBMM‘ye Milletvekili göndermeyi hedefleyen MHP il örgütü, adaylarını tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti‘nde basın açıklamasında gerçekleşen aday tanıtımına milletvekili adayları tam kadro katılırken, kahvaltıda katılımın yüksek olduğu gözlendi. Basınla yapılan kahvaltıdan sonra konuşan MHP İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç, MHP İl Teşkilatı olarak titiz bir çalışma sonucunda, temayül yoklamalarından geçirerek Diyarbakır‘ı en

iyi şekilde temsil edeceğine inandıkları adayları tanıtmak için bir araya geldiklerini belirtti. Ardından açıklama yapan MHP Milletvekili Adayı Sahibe Bahar Ablan, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak tek başına iktidara gelmeyi hedeflerken ne kaostan ne de şiddetten çıkar sağlayanlardan olduk, devletin imkanlarını parti içi menfaatlere yönelterek hayasızca kullananlardan olmayacağız" dedi.

Ablan, "Bu gerçeği bilmeyen ve gerektirdiği sorumlulukların farkında olmayan AK Parti ve BDP üç gün önce Yüksek Seçim Kurulu‘nun verdiği kararın ardından biri şiddete yönelmeyi diğeri de bu vahim olaylar karşısında sessiz kalmayı tercih etmiştir" şeklinde konuştu.

Yapılan basın toplantısında İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç listeyi şöyle açıkladı :

"1. Mustafa Akba, 2. Çetin Kılıçkap, 3. Feyzi Yiğitkan, 4. Sadullah Tuncalp, 5. Sevban Oğuz, 6. S.Bahar Alban, 7. Mustafa Coşkun, 8. Şaban Aktay, 9. Şehmus Uçar, 10. Haluk Vedat Payas, 11. Şevket Kaya."

Kaynak: İHA