Eğitim-Bir Sen Divan Toplantısı Yapıldı

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Bursa Şubesinin nisan ayı il divan toplantısı yapıldı.

Eğitim-Bir Sen Divan Toplantısı Yapıldı
İilçe başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Sendikacılığın insan odaklı bir hizmete dayandığına ve gönüllülük işi olduğuna dikkat çeken Şeker, “Eğitim-Bir-Sen olarak insan merkezli bir sendikacılık anlayışını benimsiyoruz. Özelde üyelerimiz ve kamu çalışanları, genelde ise ülke ve insanlık için mücadele ediyoruz. Kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının yanı sıra dünya meseleleriyle de ilgileniyoruz. Başta eğitim, demokrasi ve özgürlükler olmak üzere ülkemizin temel meselelerine çare bulmak için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

4/C kapsamında çalışan personelin aile ve çocuk yardımı almasının sevincini yaşadıklarını söyleyen Şeker, tüm sözleşmeli öğretmenler kadroya geçirilene kadar mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti. Mağdur olan üyelerinin haklarını aradıklarını anlatan Şeker, “Uzman öğretmen unvanı elde eden öğretmenlerle aynı tarihten geçerli olmak üzere uzman öğretmen unvanına sahip olmasının sağlanması ve buna dayalı olarak mali haklardan yararlandırılması gerekçesiyle üyelerimiz adına açtığımız davaları kazanmaya devam ediyoruz“ dedi.

Sendika üyesi olan memurlara toplu sözleşme primi olarak her üç ayda bir 45 TL ödenmesinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Şeker, ‘kendilerine ait olmayan başarıların başrolünde oynamak isteyenler’ olarak nitelediği kişileri eleştirdi. Şeker, “Yetkili sendika olmadıkları ve masada bulunmadıkları halde sendikamızın elde etmiş olduğu kazanımlarını kendi kazanımları gibi afişe bastırarak insanların gözünü boyamak isteyen bazı sendikaların ideolojik amaçları ortadır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA