2. Antalya Televizyon Ödülleri Tanıtım Toplantısı

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Antalya Televizyon Ödülleri‘nin tanıtım toplantısı Antalya Kültür Merkezi‘nde yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 2. Televizyon Ödülleri Jüri Başkanı Faruk Bayhan ve AKSAV Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda ana jüri üyeleri tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Türkiye‘de televizyon endüstrisinin gelişimine, kaliteyi ödüllendirerek katkıda bulunmayı hedefleyen Antalya Televizyon Ödülleri‘nin ikincisinin 29-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi. Başkan Akaydın, güvenilir, saygın ve kurumsal bir televizyon ödülü yaratmayı amaçlayan Antalya Televizyon Ödülleri, televizyon yayıncılığının kalitesini artırmak ve nitelikli yapımların üretilmesini teşvik etmek hedefiyle yola çıktığını

anlattı.

Antalya Televizyon Ödülleri‘nin jüri başkanlığını Türk televizyonculuğunun duayen isimlerinden Faruk Bayhan‘ın yapacağını ifade eden Akaydın, şöyle konuştu: "Ödül Yürütme Kurulu, jüriyi belirlerken, TV endüstrisindeki farklı kulvarlardan saygın isimleri bir araya getirmeyi hedefledi. Bu kapsamda sektörde aktif olan kanal yöneticisi, yapımcı, yönetmen, senarist ve oyuncu başta olmak üzere sektörü değerlendiren alanlarında uzman gazeteci ve akademisyenler jüriye dahil edildi. Başkanlığını Faruk Bayhan‘ın

yapacağı jüride; Fatih Ediboğlu, Efe Önbilgin, Ziya Öztan, Berna Laçin, Nilgün Öneş, Hidayet Karaca, Mesut Yar, Mehmet Güler, Yüksel Aytuğ, Cafer Yiğitoğlu ve Cengiz Haydar Barut yer alacak. Jüri, 32 kategoride ödül dağıtacak"

ONUR VE ÖZEL ÖDÜLLER

Bu yılki Onur Ödülü‘nü Tekin Akmansoy‘un alacağını belirten Başkan Akaydın, sözlerine şöyle devam etti: "Türk televizyon tarihinin en uzun dizileri arasında ilk sıralarda yer alan ‘Kaynanalar‘ dizisinde Kayserili uyanık işadamını canlandıran ‘Nuri Kantar‘ tiplemesiyle beğeni toplaysan Tekin Akmansoy, meddah geleneğinin sürdürücülerinden olmakla tanınıyor. 2. Antalya Televizyon Ödülleri‘nin adayları arasında yer alan ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki‘ dizisinde Küçük Osman‘ı canlandıran Emir Berke Zincidi ise

Jüri Özel Ödülü‘ne layık görüldü"

İKİ CİLTLİK KİTAP

2. Antalya Televizyon Ödülleri kapsamında, Ali Can Sekmeç‘in editörlüğünde iki ciltten oluşan Türk Televizyon Dizileri Tarihi kitabı hakkında da bilgi veren Başkan Akaydın, "Kitap kaynakça olarak alanında hazırlanmış ilk olma özelliğini taşıyor. 1974-1995 tarihlerini ele alan kitabın ilk cildi ve gelecek yıl hazırlanacak 1996-2011 tarihlerini içerecek ikinci cildiyle günümüze kadar ulaşacak değerli bir kaynak olacak" dedi.

CEM AİLESİNİN KARARI

Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Akaydın, ‘Televizyonlarda dizi izliyor musunuz?‘ sorusuna, "Belediye Başkanı olduktan sonra dizi izleyemiyorum. Bir tek dizim var. ‘Çocuklar Duymasın‘ı izliyorum. Oradaki espriler çok hoşuma gidiyor" diye cevap verdi.

‘Ödül töreninde neden isim değişikliği oldu?‘ şeklindeki soruya ise Başkan Akaydın, şöyle karşılık verdi: "Cem Ailesi kendi aralarında konuşarak böyle karar aldı. Bu yıl böyle takdir ettiler. Ama aramızda bir şey yok. Kendileri davetlimiz törene katılacaklar inşallah. Bize geçen seneki etkinlikten çok memnun olduklarını bildirdiler. Karşılıklı konuştuk, yazıştık. Ama her ne olursa olsun bu etkinliğin ilki İsmail Cem Televizyon Ödülleri diye anılacak. Törende aramızda olmalarını bekliyoruz."

DİZİLERİMİZ BEĞENİLİYOR

2. Antalya Televizyon Ödülleri Jüri Başkanı Faruk Bayhan da, "Geçen yıl ilki yapılan bu yarışmanın bu yıl ikincisinin düzenlenmesini televizyon camiası açısından önemli görüyorum" diye konuştu.

Türkiye‘de televizyonculuk alanının büyük bir hızla geliştiğini söyleyen Bayhan, şunları söyledi: "Bundan 40 yıl önce dizilerimizin izlenmesi için başka ülkelere teklif etme cesaretinde bile bulunamazdık. Bugün Orta Doğu, Türk Cumhuriyetleri, Balkan ülkelerinde dizilerimiz izleniyor. Türkiye geçen yıl 200 milyon dolarlık dizi satışı yaptı. Türkiye özellikle televizyon sektöründe 1970‘ten beri, 1990‘dan beri üretilen diziler o kadar büyük bir talep görüyor ki dışarıdan. Bu çok önemli."

Televizyon yayınlarının sadece dizilerden ibaret olmadığını belirten Bayhan, sözlerine şöyle devam etti: "Bu ödül programının diğer programlara da destek vereceği kanısındayım. Ödül töreninin Antalya‘da yapılması beni ayrıca mutlu ediyor. Antalya‘nın hem televizyon hem de sinema alanında uluslararası bir organizasyon yapmasını sabırsızlıkla bekliyoruz."

AKSAV Genel Müdürü Göksel Kumsal ise bütün dizi formatlarının detaylı olarak tarandığını belirterek, "Sayısal olarak 28 dizi, 109 televizyon programı bize başvuru yaptı. Dizilerden 24‘ü, televizyon programlarından ise 54‘ü ön elemeyi geçti" dedi.

30 Nisan 2011 cumartesi akşamı Mardan Palace‘de yapılacak ödül töreninin sunuculuğunu Demet Tuncer ve Oktay Kaynarca‘nın yapacağı belirtildi.

(İA-SK-HO-Y)

Kaynak: İHA