Paskalya Bayramı‘nda Birlik Ve Beraberlik Mesajları Verildi

Hıristiyanların kutsal bayramı Paskalya, Adıyaman‘da Mor Petrus Mor Pavlos Kilisesi‘nde düzenlenen ayinle kutlandı. Vali Ramazan Sodan da kiliseyi ziyaret ederek Süryani cemaatinin bayramını tebrik etti.

Adıyaman merkez ve ilçelerinden kiliseye gelen Süryani cemaati mensupları, Metropolit Melki Ürek tarafından yapılan ayine katıldı. Hz. İsa‘nın diriliş günü olarak kabul edilen Paskalya nedeniyle yapılan ayin yaklaşık üç saat sürdü. Cemaat mensuplarının dualar ettiği ayin sonrasında Süryani Kadim cemaatine mensup Hıristiyan vatandaşlar birbirleriyle bayramlaştı.

Ayinin ardından Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Müdür Yardımcısı Erol Etlik ve AK Parti Milletvekili aday adayı Mustafa Işıldak‘ta kiliseyi ziyaret ederek, Süryani cemaatinin bayramını kutladı. Protokol üyelerine renkli yumurta, çikolata ve pasta ikram edildi. İkramları Metropolit Melki Ürek bizzat takdim etti. Kendilerine ikram edilen yumurtaları birbirlerinin yumurtalarıyla tokuşturarak renkli görüntülerin oluşmasına neden olan protokol üyeleri, biryandan ikramların tadına

bakarken diğer yandan Metropolit Melki Ürek ile sohbet etti.

Yapılan ziyaretle birlikte, halk arasındaki birlik ve bütünlüğün pekiştiğini söyleyen Vali Ramazan Sodan, "Süryani kardeşlerimin bayramını tebrik ediyorum. Biz onlarla iyi bir dayanışma içerisindeyiz. Bu bayramın onlara sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum. Bu tür ziyaretler Adıyaman‘da zaten mevcut olan barış ve hoşgörünün artmasına neden oluyor" dedi.

Adıyaman‘ın hoşgörü şehri olduğunu ve protokol ziyaretiyle de bunu bir kez daha yaşadıklarını söyleyen Metropolit Melki Ürek ise, "Bugün İsa‘nın diriliş günü. Biz kilisenin açılışı yani 2011 yılından bu yana kutluyoruz. Fakat bu yıl bayramımız daha da şendi. Zira sayın Valimiz ve beraberinde Emniyet Müdürümüz, Müdür Yardımcımız ve Mustafa Işıldak bey bizleri ziyaret etti. Onların kutlamaya katılımı bizleri mutlu etti. Bu ziyaretin şehrimizin hoşgörü ve vatandaşlar arasındaki diyalogu güçlendireceğine

inanıyorum. Bu nedenle Valimize minnet borçluyum" dedi.

Paskalya bayramının barış ve huzur getirmesini temenni eden Metropolit Ürek, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Bu bayramın başta şehrimiz Adıyaman‘a ve sevgili ülkemiz Türkiye‘ye ve bütün dünyaya huzur, barış ve hoşgörü getirmesini diliyorum. Savaşların dinmesi, yaraların sarılması, yoksulluğun durulması, yalnızlığa terk edilenlerin teselliliği için olmasını diliyorum."

Kaynak: İHA