Chp Bayburt İl Başkanı Konca:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayburt Milletvekili adayı Hacı Dursun Yaşaroğlu, coşkuyla karşılandı.

Aydıntepe yol ayrımında karşılanan Hacı Dursun Yaşaroğlu, partililer tarafından oluşturulan konvoyla Bayburt’a getirildi. Parti binasında bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Cemal Konca, milletvekili sayısının 1’e düşmesiyle ilgili CHP’yi suçlayan AK Parti’ye, “Bu durumun sorumlusu 563 kişiyi nüfusa kaydettiremeyen sizlersiniz” dedi.

Konca, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bayburt’ta CHP vardır ve iddialıdır. Her kim bizim aleyhimizde ne söylerse yalandır. Biz tek başımıza iktidara gelmek için mücadele edeceğiz. Dün sayın Başbakan Bayburt’a gelmişti. Halen Bayburt’taki 2 olan milletvekili sayısının CHP 1’e düşürdüğünü iddia ediyor. Halbuki biz belgelerle konuşuruz, bizde yalan olmaz. Elimizde belgeler var. 2639 sayılı milletvekili seçimi kanununun 4. maddesi 3. fıkrasına göre Bayburt ilinin 2 olan milletvekili sayısı 1’e düşmüştür diye bir hüküm yoktur. Ancak adrese dayalı nüfus sayımında Bayburt’un nüfusu yetmediğinden 1 milletvekiline düşmüştür. Bunun rakamı da 563’tür. Yani 563 kişiyi nüfusa kaydettiremeyip 2 milletvekilini koruyamayan AK Partililer, dün çıkmışlar utanmadan CHP’yi suçluyorlar. Bunlara doğruyu söyletmek mümkün değil. Ancak bunun cevabını biz sandıkta vereceğiz ve gecemizi gündüzümüze katarak iktidar olacağız.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 17 Mayıs’ta Bayburt’ta olacağını ifade eden Konca, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Bayburt’u çok seviyor ve önemsiyor. Bayburt’tan mutlaka milletvekilliğini istiyor. Genel Başkanımız 17 Mayıs’ta Bayburt’ta olacak. Ayrıca bir kez daha Bayburt’a gelecek. Çünkü Bayburt’a yapılan haksızlığa tahammül edemiyor.” dedi.

CHP Bayburt Milletvekili adayı Hacı Dursun Yaşaroğlu, ayağının tozuyla geldiği Bayburt’ta kısa bir açıklama yaparak, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu dönem iktidar olacağına tüm kalbimle inanıyorum. Bu mücadelede Bayburt’umun da iktidar partisi olacak. CHP’den milletvekili göndermesi için buradayım. Önce Cenabı Hakka, sonrada sizlere emanetim. Bayburt sahipsiz değildir. İnanıyorum ki, Bayburt bu kaderini değiştirecek ve bu dönem CHP’den milletvekilini Ankara’ya gönderecek” dedi.

Kaynak: İHA