Yüksek Gerilim'de hakarete varan tartışma

MHP Milletvekili Adayı Prof.Dr. Özcan Yeniçeri ile gazeteci Serdar Arseven arasında sert tartışmalar yaşanırken, taraflar birbirlerine hakaret boyutuna varan cümleler kullandı.

Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan ve gazeteci Faruk Mangırcı’nın modere ettiği “Yüksek Gerilim”de konu e konukları ile yine gündem yarattı. Programa Prof.Dr. Özcan Yeniçeri ve gazeteci Serdar Arseven arasında yaşanan tartışma damgasını vururken, Mehmet Faraç’ın CHP hakkında ki sert öz eleştirileri ve CHP’li Gürsel Tekin’in kendi partilisi hakkında haber yaptırdığı iddiaları programın öne çıkan diğer konularıydı.

CHP’Lİ GRUP BAŞKANVEKİLİ GÜRSEL TEKİN’E SİTEM ETTİ
Programın başında canlı yayına telefonlar bağlanan CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Atalay Oğul, CHP Genel Başkanı Gürsel Tekin’in Vatan gazetesinde kendisi hakkında yer alan bir haberi yaptırdığını öne sürdü.
Gürsel Tekin’e sitemlerini dile getiren Oğuz “Vatanda gazetesi 3 yıl önce hakkımda bir haber yaptı. Mesnetsiz iddialarla suçlandım. Gürsel Tekin’ e olan sitemim şudur. Gürsel Tekin Vatan Gazetesinde o manşeti atan zihniyetlerle nasıl birlikte olmuştur. Gürsel Tekin o manşeti atan zihniyetlerle ortak olmayı içine sindirebiliyor mu?” diye konuştu.

Gazeteci Serdar Arseven’in MHP ve CHP listelerini eleştirmesi ile kıvılcım alan tartışma, Serdar Arseven’in, Prof.Dr. Özcan Yeniçeri’ye hitaben “Hiçbiriniz Muhsin Yazıcıoğlu’nun tırnağı bile etmezsiniz” demesi ile birlikte alev aldı.

MUHSİN YAZICIOĞLU TARTIŞMASI
Arseven’in sözlerine çok sert tepki gösteren Yeniçeri “ Terbiyesizlik yapma, ahlaksızlık yapma, edepsizlik yapma. Bırak bu huyunu. Ben o dönemin adamıyım. Ben Muhsin Yazıcıoğlu ile beraber mücadele verdim.”dedi.
Moderatör Faruk Mangırcı, tartışmayı sonlandırmak için çaba göstermesi fayda etmedi. Arseven’e Yeniçeri arasında ki tartışma giderek alevlendi.

İşte Arseven ve Yeniçeri arasında geçen tartışma diyalogları:
Yeniçeri: Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte çalıştım.
Arseven: Şeref duyun o zaman bundan.
Yeniçeri: Ya sen ben ne ile şeref duyup duyamayacağımı sen mi tayin edeceksin.
Arseven: Sende Necmettin Erbakan’ın tırnağı etmezsin de kabul edeyim. Ne var bunda?
Yeniçeri: Ya ben niye söyleyeyim öyle. Bu ne biçim laftır. Bu konuyu abuk sabuk şeylerle değerlendirmeye alma. Büyük bir camiayı karşına alıyorsun, saygısızlık yapma
Arseven: Muhsin Yazıcıoğlu’nun övülmesine bile tahammül edemiyorsunuz. Bu ne kindir yaa..
Yeniçeri: Sen bilemezsin. Anlasan az saygı duyarsın onun verdiği mücadeleye.

PARTİYE ZARAR VERİYORLAR
Tartışma sonrası konuşan gazeteci Mehmet Faraç, ise CHP’de ki bazı isimlerin partiye zarar verdiğini ifade ederek “Bir olayı bilmemek küçük bir ayıp olabilir. Ama bilmeyip konuşmak büyük bir rezalet. Ben buran Kemal Kılıçdaroğlu’na rica ediyorum. Kendi alanında uzman olmayan isimleri konuşturmayın. Tabanda büyük bir tepki ar. Herkes kendi uzman olduğu alanlarda konuşsun. Dışarıdan birisi istese CHP’ye bu kadar zarar veremez.” dedi.

BEYAZ GAZETE