Üniversiteli gence evinde dayak

Sivas'ta üniversite öğrencisi bir gencin, evinde darp edildiği ileri sürüldü.

Alınan bilgiye göre, Yenişehir Mahallesi'ndeki bir apartmanın dördüncü katında yaşayan Cumhuriyet Üniversitesi öğrencisi Fuat Köybaşı (20), başından ve göğsünden yaralı olarak ambulansla Sivas Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edilen Köybaşı, acil serviste tedavi altına alındı.

Tedavisinin ardından taburcu edilen Köybaşı, polis aracına bindirilerek ifadesi alınmak üzere Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Hastaneden arkadaşlarının yardımıyla yürüyerek polis aracına binen Köybaşı'nın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Köybaşı'nın akşam saatlerinde eve gelen, kar maskeli kişilerin saldırısına uğradığı ileri sürüldü. Ellerinde silah bulunduğu öne sürülen saldırganların, kabzala Köybaşı'nın başına vurdukları, ayrıca üzerine de ateş açtıkları, 3-4 kişi oldukları belirtilen saldırganların daha sonra da kaçtıkları iddia edildi.

Köybaşı'nın göğsünde ateşli silah yarası bulunmadığı, vücudunda plastik mermi isabet etmesi sonucu oluşabilecek türden küçük izler olduğu öğrenildi. Silahın ise plastik mermi atan havalı silahlardan olabileceği ifade edildi.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Olay yeri inceleme ekipleri, evde inceleme yaptı. Köybaşı'nın ifadesi doğrultusunda olay çok yönlü olarak soruşturuluyor.

Bu arada, Köybaşı'nın hastane önünde toplanan arkadaşları, olaya tepki gösterdi. Yaklaşık 100 kişilik grup, arkadaşlarının sağlık durumu ve olaya ilişkin basın açıklaması yaptıktan sonra slogan atarak dağıldı. Grubun hastane önünde bekleyişi sırasında çok sayıda polis, acil servis önünde görev aldı. Hastane önündeki güvenlik tedbirleri artırıldı.

Kaynak: İHA