Tut İlçesinde Bayram Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Adıyaman‘ın Tut ilçesinde renkli görüntülere sahne oldu.

Kaymakamlık önünde gerçekleşen törenin ardından Çok Amaçlı Toplantı Salonunda Kaymakamı Fırat Çelik, tebrikleri kabul etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine Kaymakam Fırat Çelik‘in yanı sıra İlçe Garnizon Komutanı Kıdemli Üsteğmen Cengiz Şahin, Belediye Başkanı Mehmet Akat, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Kızılkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kabulün ardından Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen kutlama törenine geçildi. Kutlama töreninde İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmada, "Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923‘te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanmıştır. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ilk meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü milletimize, aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş ve bu yönüyle de büyük önderimiz dünya

ölçeğindeki eşsiz liderliğini bir kez daha göstermiştir" dedi.

Kutlama töreninde Tut Nene Hatun Anaokulu, Halk Eğitimi Merkezi halk oyunları ekipleri ile Atatürk ve Kaşlıca İlköğretim Okulları gruplarının hazırladıkları gösteriler sunuldu. Özellikle anaokulu öğrencilerin gösterisi, büyük beğeni topladı. Ayrıca öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

Halk oyunları yarışmasında Adıyaman‘da birinci olan Tut Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibi, başarılarından dolayı Kaymakam Fırat Çelik tarafından cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi. Program, ilköğretim okulları arasında çeşitli kategorilerde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdimiyle ve ardından tören geçişiyle sona erdi.

Kutlama töreninin akabinde, ilköğretim okulları öğrencilerinin eserlerinin sergilendiği Atatürk İlköğretim Okulu‘ndaki resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA