Tepeköy Şehitleri Anıldı

Atatürk Üniversitesi Türk - Ermeni İlişkileri Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu ile Tarih Bölümü öğrencileri, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Tepeköy kazılarının birinci yıl dönümünde, Ermeni çeteciler tarafından hunharca katledilen Tepeköy şehitlerini andı.

Geçtiğimiz yıl 15 Haziran‘da yapılan kazılarda Ermeni çetecilerce katledilen 40‘ı kadın toplam 70 Türk‘ün kemiklerini ortaya çıkaran Türk - Ermeni İlişkileri Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu ve öğrencileri, Tepeköy Şehitliği‘ni ziyaret ederek anma törenine katıldı. Köy halkının da katıldığı törende konuşan Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, Ermeni çetecilerin işlediği katliamların Türk Milleti‘nin yüreğinde acı olarak yaşadığını belirtti.

Ülke olarak her 24 Nisan‘da sözde soykırım sendromu yaşamaya alışkın hale gelindiğini kaydeden Doç. Dr. Kürkçüoğlu, Avrupa ve ABD‘nde soykırım endüstrisi kurulmasının da Batı‘nın çirkin yüzü olarak Türk Milleti‘nin karşısına çıktığını söyledi.

Van‘da yaklaşık 10 bin Müslüman - Türk‘ün Taşnak - Ermeni çeteleri tarafından katledilmesi üzerine 27 Mayıs 1915‘te çıkarılan ‘Sevk ve İsyan Kanunu‘nun soykırım kanunu değil, Sevk ve İskan Kanunu olduğunu ifade eden Doç. Dr. Kürkçüoğlu, "Bu kanunla, milliyet, din, mezhep ayrımı yapılmadan Osmanlı Devleti‘ne karşı isyan çıkaran, katliam yapan çeteler hedef alınmasına karşın 1965‘te sözde Ermeni soykırım iddiaları gündeme getirilmeye başlandı. 1915 - 1965 yılları arasında böyle bir suni soykırım tarihte

yer almazken, bu tarihten sonra bu konuyu gündeme getiren Ermenistan‘ın baskılarıyla ABD ve Batı, Türkiye‘ye karşı ikiyüzlü bir tutum takınmaya ve çifte standart uygulamaya başladı.

Kaynak: İHA