Sönmez Başlattığı Mega Projelerin Devam Etmesini İstiyor

12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde AK Parti milletvekili aday listesinde yer alamayan Milletvekili Hacı Hasan Sönmez düzenlediği basın toplantısında imza attığı mega projelerin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Sönmez Başlattığı Mega Projelerin Devam Etmesini İstiyor
12 Haziran’da milletvekilliği sona erecek olan Hacı Hasan Sönmez, çevre sağlığı, fındık ve turizm olmak üzere üç mega projeyi gerçekleştirdiğini ileri sürdü. Bu üç önemli mega projenin hayata geçmesinde önemli katkılarının olduğunu belirten Sönmez “Milletvekili olduktan sonra Giresun’un en önemli sorunları arasında çevre sağlığını gördüm. Bu konuda yaptığım çalışmalar sonucunda defalarca heyet göndererek ilimizde katı atık depolama alanının tespitini yaptırdık. Sonuç itibarıyla uzmanlar ve ilgili birimlerce Çavuşlu taşocağı tespit edildi. Belki yöre halkının bize karşı bir sitemi var ama bu yeri tespit eden ben olmadım. Birçok yer içerisinde orasının uygun olduğu belirtildi. Şimdi bu alanla ilgili proje çizildi. Yer tahsisi yapıldı ve ihale aşamasına geldi. İhalesi yapıldıktan sonra ilimizin çöp sorunu çözülmüş olacak çevre sağlığı denilen bir sorun kalmayacaktır” dedi.

Bizzat takip ettiği, içerisinde bulunduğu bir diğer mega projenin ise işsizlik sorununa çözüm bulacak olan Doğu Karadeniz Turizm Master Planı içerisine Giresun’un da dahil edilmesi olduğunu kaydeden Milletvekili Sönmez “Ülkemizin en büyük sorunlarından birisi işsizliktir. Giresun’daki işsizlik ortalaması ise Türkiye ortalamasının altında olması tesellimizidir. Türkiye’de işsizlik oranı yüzde 11 ise, Giresun’da bu oran 4,5 puan daha düşüktür. İlimizde bulunan bu işsizliğin çözülmesi için bir proje başlattık.Bu turizm projesidir. Doğu Karadeniz Turizm Mastır Planı içerisine ilimizi de dahil ettik. Bu proje sayesinde iki önemli olay gerçekleşecektir. Birincisi yaylalarımızı turizme kazandıracağız. Yaylalarımızın güzelliklerini paylaşmış olacağız. Diğeri ise buralarda altyapıların tamamlanmasının ardından oluşacak turizm tesisleri işsizlik sorununun çözümüne biraz olsun katkı sağlayacaktır. Bu proje 2011 yılı yatırım programına alındı” diye konuştu.

Giresun başta olmak üzere üretimi yapılan diğer illerde de fındık fiyatının istikrarı yakalayabilmesi için lisanslı depoculuğun önünü açtıklarını ifade eden Sönmez “Nereye varsak halkımız ‘şu fındığın hali ne olacak?’ diye soruyor. İşte fındığın geleceği ve istikrarı için önemli bir mega projemiz ise lisanslı depoculuk olmuştur. Bu konuda Giresun Ticaret Borsası ile beraber Giresun’a 20 bin tonluk fındık deposu yapılmaktadır. Bu sayede fındık fiyatı bir istikrara kavuşacak rekolteye göre fiyatlar düşüp yükselmeyecektir. Üretici ürününün her yıl ne kadar ettiğini, edeceğini bilebilecektir” şeklinde konuştu.

Aday olamayışını da değerlendiren Sönmez; “Bugüne kadar parti ve hükümet içerisinde verilen görevi elimizden geldiği kadar yapmaya çalıştık. Bundan sonra da partimiz için yapmaya devam edeceğiz. Ancak bu bir bayrak değişimidir. Bizim isteğimiz sadece başlattığımız projelerin devam etmesidir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA