Saç dökülmesine karşı mucizevi 55 bitki

Saçınız mı dökülüyor? Saçlarınız çalı gibi cansız ve kuru mu? Dökülen saçlarınız yeniden çıkmıyor mu? Sizde mi kepek sorunu yaşıyorsunuz? İşte tüm bu problemleri yok edecek, 55 bitkiden oluşan muhteşem terapi.

Saç dökülmesine karşı mucizevi 55 bitki
Beyaz tv ekranlarında yayınlanan 'Mutlu Yaşam ' programına katılan Ömer Faruk Acartürk saç dökülmesine karşı bitkisel çözümleri açıkladı.

Saç problemlerinin deri altındaki noktalarla alakalı olduğunu belirten Acartürk, problemin temel nedenin saçın, derinin ihtiyaçlarının karşılanamamasıdır. Saçın ihtiyacı yemek yeme ihtiyacı gibidir. Eğer saçın ihtiyaçları karşılanamazsa saçlar dökülecek, sönük duracak, kepeklenecek, deride sivilceler oluşacaktır. Acartürk, 55 çeşit bitkiden oluşan terapi ile saçın bu problemlerine son verilebileceğini söyledi..

SAÇLARIM YENİDEN ÇIKAR MI ?

Bu dönemde uygun metotlar ile saç folikülleri uyarılırsa, bu yapılardan canlı, kalın, koyu renkli saç teli yapımı başlar ve açılma görülen bölgeler gittikçe dolar. Bu bilgiler ışığında söyleyebiliriz ki, dökülen saçlar çıkar. Ancak saç köküne yapılacak uygun uyarıların bu saç çıkma periyodunu güçlendirecek ve açık alanın daha iyi bir şekilde dolmasını sağlayacak şekilde olması gerekmektedir.
Çok uzun süre aktive olmamış diğer bir deyişle saç üretmemiş foliküllerde geriye dönüşümsüz fonksiyon kaybı gerçekleşir.
Artık bu foliküller cansızdır ve buradan saç gelişimi meydana gelmez. Bu nedenle saç kökünü uyarıcı metotlara çok geç kalınmadan başlanmalıdır.


SAÇ DÖKÜLMESİNE ZAMANINDA MÜDAHALE

Saçın problemini fark edip zamanında müdahalenin önemlidir. Saç döküldükten sonra 2 ya da 6 yıla kadar kök kendini korur. Eğer saç kökü uyarılırsa saç tekrar çıkar.

Saçtaki hücreleri uyarıp tekrar saçın çıkmasını sağlayan terapi içinde 55 çeşit bitki bulunmaktadır. Bu bitkiler saçı uyararak sitrese bağlı dökülme, erkeksi sac dökülmesi, atadan gelme kalıtsal yolla saç dökülmesini tamamen ortadan kaldırmaktadır.

55 BİTKİNİN SAÇA ETKİLERİ

- Saç hücrelerine nufus ederek saç dökülmesini ilk kullanımdan itibaren durdurur.

-Saç hücrelerini güçlenerek daha kalın telli saçlara sahip olmasını sağlar.

-Düzenli kullanıldığı takdirde saç oluşumunda %90 oranında yardımcı olur.


İŞTE MUCİZEVİ TERAPİNİN İÇİNDE BULUNAN BİTKİLER

Kına Ağacı: Dermatofit mantarlarının üremesini engelleyici etkisi vardır. Saçın beslenmesinde etkin rol oynar. Saç gövdesinde daha fazla su tutar ve saçın canlı parlak görüntüsünü korur.

Menekşe: Özellikle saç dökülmelerinde kullanılan en eski metotlarından biri olan menekşe, saça eski canlılığını kazandırır. Sadece saç dökülmelerinde değil, saçlarınızın canlı ve sağlıklı olması için de menekşe bitkisinden faydalanılır. Saçın kök ve gövdesine bakım yapar. Mikrop kırıcıdır. Saçın nem dengesini korur.

Karabaş Otu: Latince ismi : Lavandula stoechas Yunan literatüründe kafa süpürgesi olarak ta bilinen karabaş otu güçlü bir antiseptiktir. Aynı zamanda saç derisindeki damarlarda kan dolaşımı bozukluğu sorununu giderir. Saça sağlık ve parlaklık kazandırır. Zinde ve güçlü saç teli yapısı oluşmasını sağlar.

Ardıç Ağacı: 1 metre kadar yükseklikte; yuvarlak kırmızı meyveleri olan bir ağaçtır. Saçkıran ve kellik tedavisinde kullanılır. Ardıç katranı ağacı olarak ta bilinir. Saç ve saç derisi hastalıklarında tedavi edici özeliği vardır. Deri hastalıklarının tedavisinde de kullanılır.



Lavanta Mersin Sarımsak Çitlenbik Kına Karabaş Venüs, Çam terebentin Ihlamur Ketentohumu Isırgan Bugday Tatlı badem Susam Kehribar Çörek otu Akdeniz defnesi Veymut çamı Kestane Adaçayı Misk soğanı Alıç Altın otu Kekik Biberiye Reyhan Bitotu Alman papatyasıItır Dul avrat otu Günlük Toros nanesi Çemen Jojoba Çeviz Kantaron Hityağı SedirZamnbak Limonyağı Kakao Menekşe Elmas yağı Ardıç Almaç Yeşilçay Alman taşı Arapsaçı Şimşir ağacI