Nevşehir’De 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Nevşehir’de büyük bir coşku ile kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Nevşehir’de büyük bir coşku ile kutlandı.

    Nevşehir’deki kutlamalar Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıt‘ına çelenk konulması, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Törenlere daha sonra Gazi Stadı‘nda devam edildi. Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras ve Belediye Başkanı Hasan Ünver’in halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması ile başlayan törenler, daha sonra İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile devam etti. Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Türk Milletinin yaşadığı zor ve çetin günlerde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, büyük Türk milletinin yüksek azim ve kararlılığı ile oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin pek çok mazlum millete bağımsızlık ve istiklal mücadelesinde örnek olan Ulusal Kurtuluş Savaşını kazandığını söyledi.

    Daha sonra öğrencilere sesleyen Fatsa, dünyada çocuk bayramı olan tek ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, bu bayramı tüm dünya çocukları ile birlikte paylaştıklarını hatırlattı.

    Öğrencilerin günün anlamına ilişkin şiirler okumasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yapılan sportif etkinliklerle sürdü.