Narkotik Polisinden Çocuklara Armağan Operasyon

Adana‘da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı‘nı fırsat bilerek, polisin tatil rehavetine gireceğini düşünen iki uyuşturucu taciri, sevkıyat yapmak istedikleri sırada, 152 kilo esrar maddesiyle birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü‘ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri, doğu bölgesinden Adana‘ya uyuşturucu getirileceği bilgisi üzerine, şehir sınırları içindeki otoban üzerinde geniş çaplı araştırma başlattı. Ekipler, sabah 05.50 sıralarında, Kozan çıkışı civarında, 37 yaşındaki Mehmet E.‘nin kullandığı 01 YK 468 plakalı otomobili durdurduklarında, bagaj içerisinde 60 ayrı siyah poşetle paketlenmiş, 148 kilo esrar maddesiyle karşılaştı. Gözaltına alınan

Mehmet E.‘nin torbacılara satmak üzere uyuşturucu madde getirdiği ve 148 kilo esrarın 75 bin içimlik uyuşturucuya denk geldiği belirtildi. Mehmet E. hakkında, daha önce kaçak sigara satmak suçundan işlem yapıldığı ve daha kolay yoldan daha çok para kazanmak için esrar işine girdiği öğrenildi. Mehmet E.‘nin yakalandığı sıralarda, bir operasyon da merkez otogarda düzenlendi. Adana‘dan İzmir‘e uyuşturucu götürüleceği ihbarını alan polis, 26 yaşında ki Erhan G.‘yi otobüse binmek üzereyken yakaladı. Şüphelinin

sırt çantasında, 1 kilo 700 gram, yakalandıktan sonra ise polisleri götürdüğü evde 2 kilo 335 gram esrar maddesi ele geçirildi. Toplam 4 kilo 65 gram esrarla birlikte gözaltına alınan Erhan G., Mehmet E. ile birlikte adliyeye sevk edilirken, E.Y. isimli bir şahsın da arandığı öğrenildi.

Bu kadar fazla uyuşturucu maddesinin, 23 Nisan‘da yakalanmış olmasının anlamlı olduğunu söyleyen Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, "Polisin tatil moduna gireceğini düşünerek, sevkıyat için bugünü seçtiler. Oysa, Çocuklarımızı ve gençlerimizi zehirlemeye çalışanlara göz açtırmayacağız. 24 saat görev başındayız ve operasyonlar hız kesmeden sürecek" dedi.

Kaynak: İHA