Misafir İlgi Çekmeye Devam Ediyor

Konak Belediyesi‘nin Tiyatro haftasında programına aldığı Mavi Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen Misafir adlı oyun dakikalarca alkışlandı.

Konak Belediyesi‘nin Tiyatro haftasında programına aldığı Mavi Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen Misafir adlı oyun dakikalarca alkışlandı. Bilgesu Erenus‘un yazdığı, Gürol Tonbul yönettiği ve Genel Sanat Yönetmenliğinin Alper Akdeniz tarafından yapıldığı oyun İbrahim Raci Öksüz, Serdar Kamalıoğlu, Sadık Yağcı, Ahmet Dizdaroğlu, Musa Zindan, Devrim Akkaya ve Bilge Kuzu gibi profesyonel oyuncular tarafından sahnelendi. Oyunda ayrıca Dekor Tayfun Çebi, Kostüm Yıldız İpeklioğlu, Işık Soner Akçay, Müzik Tarkan Erkan, Dramaturg Ahmet Akdeniz ve Danslarını Barbaros Ünlü görev aldı. İki perdelik oyun Almanya‘ya göçen Türk işçilerin dramı ve UNESCO tarafından Somut Olmayan Miras statüsüne alınan ‘Yarenlik‘ geleneğini anlatıyor. Geleneksel Türk Tiyatrosunun seyirlik oyun geleneğin birçok öğesini oyunda görmek mümkün. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Mavi Sanat Tiyatrosu İzmir‘de bir ilki başararak tamamı profesyonel bir ekiple oyun hazırlamış ve izleyicilerden tam not aldı. İzmir‘de özel tiyatroların daha da gelişerek Türk Tiyatrosu‘nda hak ettikleri yeri bulmalarını canı gönülden istiyorum. Özel Tiyatroların daha da çoğalarak kentin siluetini, sanatsal estetiğini değiştireceğine inancım sonsuz. Mavi Sanat Tiyatrosu‘nda bir İzmirli olarak daha çok oyun yapmasını ve kentin sanatsal gelişimine katkılarının artarak devam etmesini istiyorum” dedi.

Misafir oyunu, İzmir‘de ilk kez özel bir tiyatro tarafından tamamı profesyonel oyunculardan oluşan ekip tarafından sahnelenme özelliğine sahip. Almanya‘ya göçün 50‘inci yıldönümünde böyle bir oyunla seyircilerin huzuruna çıkmaktan gurur duyduklarını belirten tiyatro yetkilileri, 25 Nisan saat 20.30‘da ve 25 mayıs 20.30‘da Dr.Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi‘nde İzmirli sanat severleri oyunu izlemeye davet etti.

Kaynak: İHA