Korkuteli‘nde 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Antalya‘nın Korkuteli İlçesi‘nde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Korkuteli‘nde 23 Nisan Coşkusu
Cumhuriyet Meydanı‘nda resmi daire kurum ve kuruluşların çelenklerinin Atatürk Anıtı‘na konulmasıyla başlayan tören, Korkuteli 100. Yıl Atatürk Stadyumu‘nda devam etti. Törene Korkuteli Kaymakam Erkan Karahan, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erkan Özçelik, Belediye Başkanvekili Ali Kocabörek, Cumhuriyet Başsavcısı Gadem Taş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, siyasi parti temsilciler ile vatandaşlar katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi törende yaptığı konuşmada, Ulu Önder Atatürk‘ün, TBMM‘nin açılışının yıldönümümü olan bugünü çocuklara armağan ettiğini belirterek, “Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri tutan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yıl yurdumuzda ve yurtdışındaki çeşitli etkinliklerle kutlanarak milli birliğimizin kenetlenmiş ifadesin temsil etmektedir. Türk çocukları da her yıl bu mutlu günlerini tüm dünya çocuklarıyla paylaşmakta, tüm dünyaya sevgi, barış, kardeşlik ve iyilik mesajı vermekte” dedi.

Törende ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Korkuteli Kaymakamı Erkan tarafından ödülleri verildi.

Kaynak: İHA