Gürsu, Geri Dönüşümde Türkiye Üçüncüsü Oldu

Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, geri dönüşüm konusunda Türkiye‘nin ilk 3 belediyesinden biri olduklarını belirterek, çöpe para harcayan değil, çöpten para kazanan bir belediye olmak için çalıştıklarını söyledi.

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Gürsu Belediyesi‘ne tahsis edilen çöp toplama aracının hizmete girmesi sebebiyle düzenlenen törende konuşan Başkan Orhan Özcü, aracın temiz bir çevre ve sağlıklı bir Gürsu için hizmet edeceğini söyledi. Çöplerle alakalı Hollandalı bir firma ile çalışma başlattıklarını ifade eden Başkan Özcü, "Biz çöplerin geri dönüşümünün, bu ülke ekonomisine ciddi katkı sağladığını biliyoruz. Özellikle Gürsu‘da 4 yıldır yaptığımız çalışmalar sayesinde geri dönüşümü önemli ölçüde gerçekleştirdik. Bunun eğitimine okullardan öğrencilerden başladık. Ve bu anlamda Türkiye‘de kendi ölçeğinde ilk 3 belediyeden biriyiz" diye konuştu.

Gürsu halkını yanlarına alarak yaptıkları çalışmalarda önemli başarılar elde edildiğini anlatan Özcü, "Bizim belediye olarak çöp maliyetimiz yarı yarıya düştü. Çöpe para harcayan değil, çöpten para kazanan, geri dönüşüme önem veren bir belediye olma yolundaki ciddi çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA