Diyarbakır‘da Olaylar Çıktı (2)

Diyarbakır‘da terörist cenazesinin defnedilmesinin ardından çıkan olaylar şiddetli yağış nedeniyle durdu.

Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş‘ın Pazarcık ilçesi kırsalında güvenlik güçleriyle terör örgütü militanları arasında çıkan çatışmada ölü ele geçirilen 3 teröristten biri olan ‘Cemal‘ kod adlı Kenan Topdemir‘in cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu‘ndan dün gece Diyarbakır‘a getirildi. Aralarında Diyarbakır bağımsız milletvekili adayları Leyla Zana, Emine Ayna, Nursel Aydoğan ve Altan Tan Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran ve Kayapınar Belediye Başkan Vekili Metin Dağ‘ın da bulunduğu grup, Diyarbakır

Yeniköy Mezarlığında toprağa verilen cenazenin ardından, merkez Bağlar ilçesi İskanevleri mevkiinde bulunan 5 Nisan Mahallesi‘ne doğru yürüyüşe geçti. 10 Nisan Polis Merkezi önünde toplanan kalabalık, polis ekiplerine taş, molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. Göstericilere toplumsal olaylara müdahale (TOMA) araçları ile karşılık veren polis ekipleri ise tazyikli su, gaz bombası ve biber gazı ile kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

BELEDİYE OTOBÜSÜ VE AMBULANSA SALDIRI

Ara sokaklara kaçan göstericiler buralarda önce belediye otobüsünün önünü kesti. Atılan molotof ve havai fişeklerin arasından zor kurtulan içi yolcu dolu belediye otobüsü, olay yerinden güçlükle uzaklaştı. Daha sonra başka bir grup polise molotof, taş ve havai fişeklerle saldırmaya devam etti. Cadde üzerinde bulunan bir ambulansı hedef alan göstericiler, ambulansa da havai fişek yağdırdı. Ambulansın göstericilerin arasından zorlukla kurtulmasının ardından sivil polis ekipleri göstericilere müdahale etti.

Müdahale sırasında grup ara sokaklara kaçışırken ortalık savaş alanına döndü.

Eylemcilerin kaçtığı güzergahlar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne ait helikopterle takibe alınarak müdahale eden ekiplere telsizlerle bildirildi. Polis ile göstericiler arasında bir süre devam eden olaylar şiddetli yağış nedeniyle durdu.

Çıkan olaylarda çoğu çocuk çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Kaynak: İHA