23 Nisan‘da Makamlar Çocuklara Emanet

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının 91.yılı nedeniyle, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, koltuğunu Akdeniz İlçesi İleri ilköğretim okulu öğrencisi Kumsal Kıvılcım‘a devretti.

23 Nisan‘da Makamlar Çocuklara Emanet
Mersin‘in merkez ilçe Akdeniz‘de bulunan İleri ilköğretim okulu öğrencileri, Kumsal Kıvılcım, Sema Özdemir, Dilara Nurtepek, Nimet İzgi, Mehmet Can Öz, Okul Müdürü Ömer Kurtuluş Okat ve Türkçe Öğretmeni Nihal Kurakçı eşliğinde İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül‘ü makamında ziyaret etti.

İleri İlköğretim Okulu öğrencileri adına bir öğrencinin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül‘e çiçek takdim etmesinin ardından, makam koltuğuna 8‘nci Sınıf öğrencisi Kumsal Kıvılcım oturdu.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklardan çok şey beklediklerini ifade eden Gül, bu noktada, çocukların okuyan, araştıran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

Gül, bir süreliğine makam koltuğuna oturan Kıvılcım‘a, Mersin‘de eğitim için projelerinin neler olduğunu sordu. Kıvılcım, "Öğretmen, okul sayısını artıracaklarını ve sınıf mevcutlarının azaltılmasını sağlayacaklarını belirterek, eğitimciler ve öğrenciler arasındaki bağı kuvvetlendireceklerini, beraber toplantılar yapacaklarını, okul müdürlerinin de toplantılara katılacaklarını anlattı. Ezberci bir eğitim sisteminden yana olmadığını ifade eden Kıvılcım, uygulamalı eğitimden yana olduğunu, öğrencilerin laboratuar ortamında bir fiil uygulayarak öğrenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kıvılcım, daha sonra yeni binasına taşınacak olan 3 Ocak İlköğretim Okulu‘nun yol sorunuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan‘ı telefonla arayarak sorunun giderilmesi için çalışmaların başlatılmasını rica etti.

Ziyaretin sonunda Hasan Gül, İleri İlköğretim Okulu öğrencilerine günün anısına kitap hediye etti.

Kaynak: İHA