Genç ve güzel kalmanın 7 sırrı

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Mustafa Karataş, genç görünmenin sırlarını ve gözalıcı bir görünüm için yapılması gerekenleri söyledi.

Genç ve güzel kalmanın 7 sırrı
Kanal D ekranlarında yayınlanan Doktorum programında bugün genç kalmanın sırları verildi. Programa konuk olan Medikal Estetik Uzmanı Dr. Mustafa Karataş, genç görünmenin sırlarını ve gözalıcı bir görünüm için yapılması gerekenleri söyledi.

SABAH GÜNEŞİ GENÇLEŞTİRİR

7-8 ay güneşin dik geldiği bir ülkede esmer tenli olmanın bir avantaj olduğuna işaret eden Karataş, "Ama beyaz ten renkli göz, bizim ülkemiz için çok zararlı. Çünkü çok fazla güneşe maruz kalıyoruz. Beyaz tenli, renkli gözlü olan insanlar güneşe bakarken sürekli kendini kasıyor ve ince çizgileri çok fazla oluyor ve cilt çok deforme oluyor. O yüzden güneş çok faydalı ama sabah güneşi çok kıymetlidir. Yani saat 8 ila 9 arası yapacağınız bir saatlik yürüyüş gençleşmenizi sağlayan en önemli faktörlerden biridir" diye konuştu.

GENÇ VE GÜZEL KALMANIN 7 SIRRI

- 2,5 litre ılık su tüketin
- Stresten uzak durun
- Rafine ürün tüketmeyin
- Bol lifli mevsim sebze ve meyve tüketin
- Sigara ve alkolden uzak durun
- Düzenli egzersiz yapın
- Kendinize zaman ayırın

Karataş, açık havada düzenli olak bir saat yürümeyi ve uykunuzu iyi alınması gerektiğine önererek, "Gece 11 ila 1 arası mutlaka uyumuş olun" uyarısını yaptı.

BEYAZ GAZETE