ANAP'lı eski vekil silahlı saldırıya uğradı

ANAP Eski Bursa Milletvekili Mehmet Gedik, Bursa'nın Mudanya ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Bursa’da 1987-1995 yılları arasında ANAP’tan iki dönem milletvekilli seçilen Mehmet Gedik, Bursa’nın Mudanya ilçesinde bir balık restoranında çıkan kavgada tabancayla vurularak öldürüldü. Katil zanlısı olarak M.A.Ş. isimli bir kişi gözaltına alındı.

Bursa siyasetinin renkli isimlerinden Mehmet Gedik, Mudanya ilçesinde bulunan bir balık restorantta dün akşam silahlı kavgada vurularak öldürüldü. Olay, Trabzon doğumlu olan Mehmet Gedik’in dün akşam Trabzonspor’un Eskişehirspor ile berabere kaldığı maçı izlediği restoranda meydana geldi. Balık restoranına Trabzonlu işadamı Mehmet Ağrıman ile birlikte gelen ve bir süre maç izleyen eski milletvekili Gedik, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan kavgada, M.A.Ş. tarafından tabancayla vücuduna isabet eden kurşunlar sonucu olay yerinde yaşamını yitirdi. Gedik’in cesedi, daha sonra otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

GEDİK, HEMŞEHRİSİ TARAFINDAN VURULDU


Mehmet Gedik’i vurduğu öne sürülen M.A.Ş.'nin Trabzonlu olan Gedik’in hemşehrisi olduğu öğrenildi. Mehmet Gedik ile daha önceden tanışan ve restorana yanında bir kadın ile gelen M.A.Ş.'nin silahıyla 8 el ateş ettiği kurşanlardan dördünün Gedik’in kafasına ve boynuna isabet ettiği belirtildi. Kaçarken polis tarafından yakalan ve can güvenliği açısından Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen zanlının, cinayeti Eskişehirspor-Trabznospor maçı sırasında küfür yüzünden mi, yoksa husumet nedeniyle mi işlediği araştırılıyor.

YALÇINBAYIR: ÖLÜM HABERİNİ MESUT YILMAZ'A BİLDİRDİM


Olayı öğrenince Mudanya’ya gelip bilgi alan eski Başbakan Yardımcılarından Ertuğrul Yalçınbayır, "Üç gün önce kendisiyle görüştüm. Mustafakemalpaşa ilçesinde hayvancılık yapacağını söyledi. Huzurlu ve rahat olduğunu belirtti. Çok üzüldüm. Ölüm haberini Mesut Yılmaz beye bildirdim. O da çok üzüldü. Edindiğim bilgiye göre, Trabzonsporlu olan Mehmet Gedik, takımı berabere kalınca sinirlenmiş. Yan masada oturan ve hemşehrisi olan kişi de tabancasıyla onu sekiz el ateş ederek öldürmüş" dedi.

MEHMET GEDİK KİMDİR?


Bursa’da 1983 yılında politikaya giren Gedik, ANAP Kemalpaşa İlçe Başkanlığı’na seçildi. 1987 ve 1995 yılları arasında 18’nci ve 19’ncu dönem milletvekili seçildi. 3 dönem ANAP MKYK üyesi olarak görev yapan Mehmet Gedik, bir dönem de Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Bursa’da, 3 dönem de ANAP İl Başkanlığı yapan Gedik, son olarak Bursa’da Uludağ Üniversitesi’nde yürütülen "ihaleye fesat karıştırmak" suçundan ötürü gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılmıştı.

Evli ve iki çocuk babası olan Mehmet Gedik, Nesim Malki Cinayeti’nde de gözaltına alınmıştı.