“En Sevgili’Ye” Naat-I Şerif Dinletisi

Nesrin Çaylı Sanat ve Okuma Evi 8-18 yaş grubu kız öğrencileri, Peygamber Efendimiz’in Kutlu Doğumu‘nu; Naat-ı Şerifleri sahnede yorumlayarak kutlayacak.

“En Sevgili’Ye” Naat-I Şerif Dinletisi
Nesrin Çaylı Sanat ve Okuma Evi 8-18 yaş grubu kız öğrencileri, Peygamber Efendimiz’in Kutlu Doğumu‘nu; Naat-ı Şerifleri sahnede yorumlayarak kutlayacak.

Nesrin Çaylı Sanat ve Okuma Evi Eğitmeni Nesrin Çaylı, insanların her gün neredeyse bir önceki günün tekrarıyla etrafını kuşatan muhteşem güzelliklere körleştiğini ifade ederek “Renklerin ahengi, şiirin zarafeti ve kelimelerin tesellisiyle gelecek zamanlara güzel izler bırakmak için yola çıktık. Ulaşabildiğimiz kalplere ve zihinlere, sanatın zarif eliyle izler bırakarak, hayatın her alanında, sesimiz, sözümüz, duruşumuzla yaşama sanatının şifrelerini çözmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Çaylı, Kutlu Doğum ayında Sanat ve Okuma Evi öğrencileriyle birlikte Peygamber sevgisini dile getiren şiirleri bir naat dinletisi şeklinde sunarak Hz. Muhammed’i (a.s.m) en güzel şekilde anmak, istediklerini söyledi. Çaylı; Zeynep Orhon, Rümeysa Ozan, Gülşah Altunayva, Betül Eygün, Tuğçe Yılmaz, Sümeyye Temiz, Esra Bakan, Ecenur Değirmenci, Ezel Bakan, Sude Zengin, Begüm Bakan, Şeyda Ateş, Zeynep Açıkgöz, Şeyma Ateş, Şeyma Ozan ve Senanur Deniz’den oluşan “Bahar Çiçekleri” grubunun sunacağı naat dinletisinin üç ayrı tarihte ve üç ayrı merkezde gerçekleştirileceğini belirtti.

Nesrin Çaylı Sanat ve Okuma Evi öğrencileri tarafından sunulacak olan naat dinletilerinin ilki 25 Nisan 2011 Pazartesi günü saat 18.00’de Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde, ikincisi 27 Nisan 2011 Çarşamba günü saat 19.30’da Pendik Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde üçüncüsü ise 1 Mayıs 2011 Pazar günü saat 18.00’de Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak. Yaşar Alptekin ve Yusuf Öcalan‘ın sunuculuğunu yapacağı programlar ücretsiz ve halka açık olarak gerçekleştirilecek.

Programlara Ferman Karaçam, Mevlana İdris, Adem Turan, Cumali Ünaldı, Ahmet Taşgetiren, Özcan Ünlü, Talip Işık, Ahmet Bulut, Muharrem Dere, Hüseyin Goncagül gibi şair, sanatçı ve yazarların da katılacağı belirtildi.