Dünya Günü nedir

Dünya Günü nedeniyle Google farklı bir logo hazırladı. 22. Nisan Dünya Günü nedeniyle ana sayfaya yerleştirilen logo, kullanıcıların da dikkatini çekti. Dünya Günü'nün ne olduğunu merak eden kullanıcılar araştırmaya başladılar bile.

Dünya Günü nedir
Özel günlerde logosunu değiştiren Google bugün bir kez daha aynı işi yaptı. Tarihi olaylarda, bilim adamlarının gerçekleştirdiği icatlar için, ya da ünlülerin doğum günlerinde özel olarak Doodle’e bir yenisi daha eklendi. Dünya Günü için de bir Doodle hazırlayan Google, bu özel logoda canlı renklere yer verdi. Doğal yaşamın yansıtıldığı logoda orman, şelale, ve hayvanlar yer alıyor. Google bir anlamda özellikle şehirlerde yaşayan insanların doğa sevgisine de vurgu yapıyor.

Sabah saatlerinde bilgisayarlarının başına oturan kullanıcılar yine Google tarafından hazırlanan bir sürprizle karşılaştılar. Google Dünya Günü için yeni bir Doodle hazırlamıştı. Hemen Doodle’ye tıklayan kullanıcılar Dünya Günü hakkında bilgi almaya çalıştılar. 22 Nisan Dünya Günü nedeniyle değişen logo ise oldukça canlı renklerden oluşuyor.

Daha önce de Google’nin bu tür uygulamaları ile karşılaşan kullanıcılar ilk olarak Doodle’nin neden hazırlandığını öğrenmek için harekete geçti. Geçmişte de büyük icatlar ye de bilim adamları için bu tip uygulamalara yer veren Google 22 Nisan Dünya Günü’nü de unutmamıştı.

DÜNYA GÜNÜ NEDİR?
22 Nisan Dünya Günü ilk olarak San Francisco’da 1969 yılında düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında John McConnell tarafından Dünyamızın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla bir Dünya Günü düzenlenmesi fikri ile ortaya çıkmıştır.

John McConnell’in ilk önerdiği Dünya Günü kutlamaları için tarih ise ekinoks (gece ve gündüzün eşit olduğu) zamanı yani 21 Mart olmuştur. Daha sonra ise, çevre sorunlarına büyük bir kamuoyu ile tepki gösteren ilk hareket Wisconsin Senatörü Gaylord Nelson’un desteği ile 22 Nisan 1970 tarihinde ilk Dünya Günü kutlamaları olarak tarihe geçmiştir.

Bu kutlamalara 20 milyon kişi katılmış, birçok konferans ve sempozyum düzenlenerek, çevre sorunlarına dikkat çekilerek ABD’nin ilk 'Temiz Hava Yasası' ve 'Temiz Su Yasaları' hazırlanmıştır.

Dünya Günü için Google özel bir logo hazırladı. Dünya Günü 22 Nisan'da tüm dünyada kutlanıyor. Dünya Günü için Google'ın hazırladığı logo, renkli / hareketli görüntülerden oluşuyor. Dünya Günü için özel hazırlanan Doodle'da ağaçlar, bulutlar, hayvanlar ve bir şelale görünüyor.

Google arama sitesi logolarına bir yenisini daha ekledi. Google'ın ara ara değiştirdiği logolar, ünlü isimlerin doğum günlerinden ya da mucitlerin icatlarından ilham alınarak çiziliyor. Googlelogoları bazen Türkiye'ye özel de olabiliyor. Cahit Arf gibi ünlü Türk isimlerinin doğum günlerinde de özel logo hazırlayıp Doodle değişimi yapan site, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümlerinde de ana sayfasına kırmızı bir gül koyuyor.

Google, değiştirdiği logolarla ünlü isimlerin sevenlerine ve icatların müdavimlerine hoş bir sürpriz yapmış oluyor. Dünyanın en büyük arama motoru Google, Türkiye'de en çok ziyaret edilen site durumunda.

Her gün milyonlarca kişinin ziyaret ettiği dünya arama devi Google, değiştirdiği logolarla ziyaretçilerinin gönlünde taht kuruyor.

DOODLE NEDİR?
"Doodle" olarak nitelendirilen özel tasarımlı logolar, 1999 yılından itibaren Google'nin kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından kullanıldı.

Doodle uygulamaları, tüm dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu platformda yer vererek, dikkati çekmeyi amaçlıyor. Ayrıca internet kullanıcıları bu özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne/kişiye/konuya özel daha ayrıntılı bilgiye erişebiliyorlar.