Dünya Günü Google doodle'ı ile kutlanıyor

Bugün Dünya Günü.Google da Dünya Günü'nü kutluyor ve destek veriyor.

Dünya Günü Google doodle'ı ile kutlanıyor
Dünya Günü Google doodle'ı ile kutlanıyor. Google, Dünya Günü için hazırlanan logosunda ağaçlar, nehirler, pandalar, penguenler ve kurbağalar yer alıyor. Ufak bir kareye bu kadar çok objeyi sığdıran Google bu anlamlı günü tüm dünyaya hatırlattı.

Dünya Günü nedeniyle Google farklı bir logo hazırladı. 22. Nisan Dünya Günü nedeniyle ana sayfaya yerleştirilen logo, kullanıcıların da dikkatini çekti. Dünya Günü’nün ne olduğunu merak eden kullanıcılar araştırmaya başladılar bile.

1970'den beri kutlanan Dünya Günü bugün tam 40. yaşında. İlk olarak 22 Nisan 1970 günü aktivist John McConnel'in önerisi ile ortaya çıkan Dünya günü o gün bu gündür aralıksız olarak kutlanıyor.San Francisco’da 1969 yılında düzenlenen UNESCO Dünya Konferansında John McConnell "Dünyamızın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla bir Dünya Günü düzenlenmesi" gerektiğini söyledi ve bu fikri kabul gördü.

Bu yıl Uluslararası Doğa Koruma Fotoğrafları Ligi, Dünya Günü'nün 40. yılı nedeniyle "Dünyanın en güzel 40 fotoğrafı"nı yayınladı. Bu 40 fotoğraf seçilirken fotoğrafın benzersiz olmasına, tarihi ve bilimsel bir değerinin olmasına özen gösterildi

Dünya Günü Google doodle'ı ile kutlanıyor

Dünya Günü Google doodle'ı ile kutlanıyor

Doodle nedir?

"Doodle" olarak nitelendirilen özel tasarımlı logolar, 1999 yılından itibaren Google'nin kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından kullanıldı.

Doodle uygulamaları, tüm dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu platformda yer vererek, dikkati çekmeyi amaçlıyor. Ayrıca internet kullanıcıları bu özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne/kişiye/konuya özel daha ayrıntılı bilgiye erişebiliyorlar.