Bahçesaray Yolu Ulaşıma Açıldı

Bahçesaray ilçesinin Van‘a ulaşımını sağlayan Çatak bağlantılı 110 kilometrelik yol 3 haftanın ardından tekrar ulaşıma açıldı.

Van‘da yağan nisan karı ile birlikte kapanan Van-Bahçesaray karayolu, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü 111. Şube Şefliği ekiplerinin 1 hafta önce başlattığı çalışma sonucu açıldı. Yaklaşık 3 haftadır kapalı olan yol bugün tekrar ulaşıma açılmasıyla Bahçesaray halkı da rahat bir nefes aldırdı.

Kar kalınlığının yer yer 6 ila 8 metreyi bulduğu Karapet Geçidi‘ndeki çalışmaları yerinde takip Bahçesaray Kaymakam Mehmet Yüzer, Belediye Başkanı Hayati Orhan ve İlçe Müftüsü Muharrem Evirgen, emeği geçenlere teşekkür etti. 3200 rakımda yol açma çalışmalarını yerinde izleyen Kaymakam Yüzer, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yol açma çalışmaları kış ayında ihaleye verildiğini ve 1 Nisan 2001 tarihinde sözleşmenin bittiğini söyledi. Bu nedenle nisan ayının ortalarında yağan kar ve gelen çığlardan dolayı Bahçesaray yolunun tekrar ulaşıma kapandığını ifade eden Yüzer, "Biz de devletimizin bütün imkanlarını en iyi şekilde kullanıp halkımızın sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. Yol çalışmalarında özel ilgi gösteren karayolları ekiplerine ve Belediye Başkanı Hayati Orhan‘a teşekkür ediyorum" dedi.

Ekipler, yol ulaşıma açıldıktan sonra mangal yaparak 3 haftalık stresi attı.

Karapet Geçidi‘nin ulaşıma kapanmasından sonra ilçe halkı 245 kilometre uzak olan Bitlis‘in Hizan ilçesi üzerinde Van‘a ulaşabiliyordu.

Kaynak: İHA