Şanlıurfa‘da ‘Kan Davaları Olmasın‘ Kampanyası

Şanlıurfa‘da, Devlet Bakanı Faruk Çelik‘in de katılımıyla, kan davalı iki aile barıştırıldı.

Şanlıurfa‘da, Devlet Bakanı Faruk Çelik‘in de katılımıyla, kan davalı iki aile barıştırıldı. Barış töreninde, Doğu ve Güneydoğu‘nun özlemle beklediği sözcükler kavgada hayatını kaybeden Mehmet Aslanoğlu‘nun oğlundan geldi. Aslanoğlu, "Bir daha benzer olayların yaşanmamasını istiyoruz, bu nedenle ben de babam öldüğü gün belimdeki silahımı bıraktım, bunun da kampanyasını başlatıyorum." dedi.

Yaklaşık altı ay önce meydana gelen arazi kavgasının büyümemesi için ara bulucu olarak Yaşar Köyü‘ne giden Şıh Mehmet Aslanoğlu, çıkan kavgada kaza kurşunu ile hayatını kaybetti. Çiftçi ailesi ile Aslanoğlu ailesi arasında meydana gelen ölümlü kavganın ardından kan davası başlamıştı. Bu kan davasının büyümemesi için bu sefer bölgenin ileri gelen kanaat liderleri, Ahmet Ateş ve Hüseyin Polat, ara bulucu oldu. Bugün gerçekleşen barış törenine Devlet Bakanı Faruk Çelik de katıldı.



Bakan Çelik, köylülere, öğle namazını kıldığı köy camisinin mikrofonundan seslendi. Köylüler, Bakan Çelik‘in, cami minaresinden yankılanan sesini dikkatle dinledi. İslam dininin barış dini olduğunu vurgulayan Bakan Çelik, daha sonra Taziye Evi‘nde kurulan yemeğe geçti. Yemekte, bölgenin kanaat önderlerinin yanında sofrada yerini alan Çelik, bölgenin kanaat önderleri ile sohbet etti. Daha sonra salavatlar eşliğinde bakan Çelik‘in de el sıkıştırması ile aileler barıştı.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, birlik ve beraberlik mesajı verirken, barış ve huzura ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Çelik, şunları söyledi: "Geleceğe bakmamız gerekiyor, geleceğe bakarken de gerçekten güzel bir tabloyu görmek istiyoruz. Barışa, huzura ihtiyacımız var, kardeşliğe ihtiyacımız var, gönüllerimizi birbirimize açmaya ihtiyacımız var. Buna vesile olan kardeşlerimden Allah razı olsun."

Ailelerin önde gelenleri ve aracılar, benzer olayların yaşanmamasını ümit ettiklerini belirtirken, Müftü Ramazan Tahiroğlu, İslam dininde kan davalarının yerinin olmadığını vurguladı. Ardından mikrofonu eline alan acılı evlat Mustafa Aslanoğlu ise bölgeyi ilgilendiren konuşmasını yaptı ve kan davalarının yaşanmaması için silahların bırakılması kampanyasını başlattığının altını çizdi.

Babasını, başka bir kan davasına aracı olmak için gittiği köyde vurularak kaybeden Aslanoğlu, "Böyle olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum ve bu saatten sonra kampanyasını da başlatıyorum. Benim de kendi tabancam vardı, babam rahmetli olduğu sırada sırtımdan indirdim, Allah onun gibi bana da şerefli ölmeyi nasip etsin." ifadelerini kullandı.

Aslanoğlu‘nun konuşması herkes tarafından takdirle karşılanırken, başta milletvekilleri olmak üzere ailelerin ileri gelenleri, barışa aracı olanlar Mustafa Aslanoğlu‘nu konuşmasından dolayı tebrik ederek sarıldılar.