Nusaybin Adliyesi Önüne Siyah Çelenk Bırakıldı

Yüksek Seçim Kurulu‘nun (YSK) "Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu" adaylarının da aralarında bulunduğu 12 bağımsız milletvekili adayını vetosu sonrası Mardin‘in Nusaybin ilçesinde üç günden bu yana olaylar devam ediyor. Bugün çıkan olaylarda şu ana kadar 2 kişi gözaltına alındı.

Nusaybin Adliyesi Önüne Siyah Çelenk Bırakıldı
YSK‘nın vetosu sonrası Nusaybin‘de üç gündür esnaf kepenk açmadı. YSK‘yı protesto etmek isteyen grup Şirin Bulvarı‘nda bir araya geldi. Aralarında Nusaybin Belediye Başkanı ve Barış ve Demokrasi Partili (BDP) yöneticilerin de olduğu kalabalık kitle Nevruz Bulvarı‘na kadar yürüdü. Nusaybin adliye binası önüne siyah çelenk bırakmak isteyen kitleye polis izin vermedi. Yapılan görüşmelerden sonra polis sadece yöneticilerin adliye önüne çelenk bırakmasına izin verdi. Çelenk sonrası kitle adına basın açıklaması

yapan Ahmet Bingöl, KCK davası çerçevesinde gözaltına alınan yöneticiler ve YSK kararını kınayan bir açıklama yaptı. Bingöl, "Halkımıza şunu söylemek istiyoruz. Biz artık Türkiye Cumhuriyet‘inden hiçbir şey talep etmiyoruz. Kendi halkımızla birlikte bu ülkeye barış getireceğiz" şeklinde konuştu. Basın açıklamasından sonra kitle adliye önünden ayrıldı. Basın açıklaması sonra ilçede olaylar çıktı. İlçenin çeşitli yerlerinde çıkan olaylarda iki kişi gözaltına alındı.

İlçede olaylar devam ediyor.

Kaynak: İHA