Mhp, İstanbul Milletvekili Adaylarını Tanıttı

Milliyetçi Hareket Partisi‘nin (MHP) İstanbul milletvekili adayları düzenlenen bir toplantı ile tanıtıldı. Adaylardan, Balyoz sanığı emekli Korgeneral Engin Alan‘ın ismi okunduğu sırada salondan alkış sesi yükseldi.

Mhp, İstanbul Milletvekili Adaylarını Tanıttı
MHP‘nin İstanbul adaylarının tanıtıldığı toplantı Cevahir Otel‘de yapıldı. Aday tanıtım toplantısında konuşan MHP Partisi İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, Türkiye üzerinde hesapları olan mihrakların ışığını karartacak, kirli siyaset, kirli ticaret, kirli kazanç ilişkilerini sonlandıracak, milli çıkarlarımızı koruyacak ve yüceltecek yegane hareketin milliyetçi hareket olduğunu söyledi. İstanbul‘da göreve talip olmuş adaylarla yola çıktıklarını ifade eden Başkan, "MHP, Türkiye ve dünya gündemine

vakıf, ülkemizin ağır sorunlarının farkında, milletimizin yaşadığı buhranın bilincindedir. Bu ağır sorunların çözümü için kapsamlı hazırlıkları ile huzur, refah ve kalkınma için projeleri hazırdır. İstanbul‘daki her adayımız, partimizin duruşunun, anlayışının, ahlakının ve düşüncesinin sembolüdür. Milliyetçi Hareket Partisi‘ne verilecek her oyun değerini bilecek ve sorumluluğunu taşıyacak erdemdedir" diye konuştu.

Başkan, MHP‘nin seçim beyannamesinde yer alan somut projeleri, ekonomik ve sosyal destekleri işçiye, esnafa, memura, emekliye, çiftçiye, ev kadınlarına, gençlere, iş adamlarına, işsizlere yetimlere anlatacaklarını ifade ederek,"Meydanlarda, caddelerde, sokaklarda, fabrikada, çarşıda, pazarda, camide ve cem evinde her vatandaşımızla bir araya geleceğiz. İstanbul‘a göç etmiş çaresiz, boynu bükük Anadolu insanımıza daha huzurlu, güvenli ve onurlu bir şekilde yaşayacakları bir İstanbul için var gücümüzle

çalışacağız. Büyük Türk Milleti, milli vicdanın bu sesine kulak verecek, bu aziz milleti ve vatanı hiçbir karşılık beklemeden seven Türkiye sevdalılarının sesine mutlaka ses verecektir. Biz İstanbul olarak Milliyetçi Hareket Partisi‘nin başarısı için gayret sarf edip en fazla milletvekilini Türkiye Büyük Millet Meclisi‘ne göndermek için çaba göstereceğiz. Geceyi gündüze katarak, milletimize projelerimizi anlatıp onların desteğini alacağız" şeklinde konuştu.

MHP adaylarından eski Devlet Bakanı Murat Başeskioğlu ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada, korkudan uzak, vatandaşın vicdanından gelen sesin sandığa yansıyacağı bir seçim olmasını istediklerini belirtti. MHP‘nin İstanbul‘da birinci parti olacağını ve Türkiye‘de tek başına iktidara geleceğini savunan Başeskioğlu, YSK‘nın veto kararının sorulması üzerine de şöyle konuştu;

"Burada ince çizgiler var. Elbette YSK önündeki mevzuatı uygulamakla yükümlü. Orada ne yazılıysa, istenen belgeler ne ise tüm partiler vermek zorunda. Bunu geniş düşündüğümüz zaman siyasi katılım ve demokratik anlamda o başka o bugünün sorusu değil. Eğer bundan rahatsız olanlar varsa bu şekilde ki engelleri bu güne kadar kaldırması gerekiyordu. Bu şekilde hoş olması. Daha önce mahkemeye başvurulmuş verilmemiş belgeler bir anda verilmeye başladı. Yani sokağa çıkarak isyan çanları yaparak bir netice almak

hangi demokratik anlayışla bağdaşmaktadır. Bunu da milletin takdirine sunuyoruz. Keşke ülkemizde gerilim olmasa vatandaşlarımız düğüne gider gibi sandık başına gitseler. Ancak bu seçimin hem öncesi hem de sonrası çok çetin geçeği benziyor. Türkiye birliği korumak için zorlu bir sınav vermek durumunda. Vatandaşlarımızı sağduyuya davet ediyoruz."

TBMM Başkanvekili ve MHP‘nin İstanbul 3‘üncü bölgeden milletvekili adayı Meral Akşener de basın mensuplarının YSK‘nın kararıyla ilgili sorularını yanıtladı. Akşener, "Anayasa Mahkemesi gibi YSK gibi yüksek kuruluşlarla ilgili şöyle bir tavır var. Kişilerin siyasilerin işine geldiği zaman bağımsız kurulla, işine gelmediği zaman iktidarı ile cebelleşen kuruluşlar bu böyle bir tehdit. Bir karar alındı. Bu karar ile ilgili Sayın Kılıçdaroğlu dahil bu kararı siyasete yanlışlığı ilan edildi. Hukukçu değilim

ama hukukçuların konuşmaların çıkardığım sonuç YSK‘da çıkan kararın anayasaya uygun olduğudur. Kararın ertesi günü İstanbul ve Ankara yakıldı, yıkıldı. Sonra iki saat içerisinde kararlar alınmaya başlandı. Vah bir hata yapmışız dendi. Burada bir resim var. Yakarsanız yıkarsanız hakkınızı alırsınız gibi bir sonuca götürecek bir resim var. Diğer taraftan da YGS var. 1 milyon 700 bin gencin geleceği çalındı bu ülkede. Türkiye‘de cumhuriyet tarihi ile kıyaslanamayacak bu güne kadar hükümetlerin hiç dokunmadığı

Üniversite sınavlarının eksiği hatası olur ama böyle bir organizasyon ve sahtekarlık hiç olmamıştı. Ama şimdi oldu" şeklinde konuştu.

Akşener bir soru üzerine de İstanbul‘da birinci parti olmayı hedeflediklerinin altını çizerek, "Gayret bizden, teveccüh milletimizden" dedi.

MHP‘nin en genç bayan milletvekili adaylarından Esra Selinoğlu da İstanbul 2. bölgeden aday olduğunu ifade ederek, gençler ve özellikle de kadınlara yönelik projeleri olduğunu söyledi. Selinoğlu, "Türkiye‘nin en büyük sorun istihdam sorunudur. Bunu da temelinden halletmek gerekir. Geçici çözümler yerine sistemin temel sorunlarını halletmek gerekiyor. Bunlarla ilgili birçok projemiz var. Bunları daha sonra paylaşacağız" şeklinde konuştu.

İstanbul 3. Bölge‘den aday olan İhsan Barutçu da, "Tahterevalli siyasetinin iki ucunda bulunan iktidarın ve ana muhalefetin kendi söylemleri üzerinde değerlendirildiğinde biri çöp ile biri çamur ile meşgulken, temiz siyaset, temiz toplumun sözcülüğü ve temsilcisi olarak MHP İstanbul‘da önemli bir atraksiyon ile İstanbul halkı ile buluşacak. 12 Haziran‘da MHP‘nin sürprizlerine hazır olun" dedi.

Tanıtım toplantısında İstanbul adaylarının isimleri tek tek okundu. Balyoz sanığı emekli Korgeneral Engin Alan‘ın ismi okunduğu sırada ise salondan alkış sesi yükseldi.

Kaynak: İHA