Dünya Çocukları Devlet Büyükleri İle Buluştu

Türk Telekom ana sponsorluğunda gerçekleşen TRT 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenlikleri için 38 ülkeden Türkiye‘ye gelen çocuklar, Anıtkabir‘i ziyaret etti.

Türk Telekom ana sponsorluğunda düzenlenen TRT 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenlikleri için Türkiye‘ye gelen 38 ülkeden 850 çocuk Anıtkabir‘i ziyaret etti. Çocuklara Ankara‘da gerçekleştirdikleri ziyaretlerde TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve Türk Telekom Genel Müdürü K. Gökhan Bozkurt eşlik etti.

Dünyanın dört bir yanından gelen yüzlerce çocuğun Aslanlı Yol‘dan geçerek Ata‘nın huzuruna çıktıkları ziyaret sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık kabullerinin ardından çocuklar 23 Nisan Şenlikleri için Bursa‘ya hareket etti.

Türk Telekom bu yıl dördüncü kez 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenlikleri‘nin ana sponsorluğunu üstlenerek TRT destek veriyor. 2011 TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenlikleri‘nin gerçekleşeceği Bursa, dünya çocuklarının katılımıyla çok sayıda renkli etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Şenliklerin her yıl merakla beklenen ve ilgiyle izlenen bölümü Gala Ülke Gösterileri ise 23 Nisan 2011 Cumartesi günü, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Merinos Salonu‘nda seyirciyle buluşacak. Gösterileri takiben sevilen şarkıcı Atiye ile bu yılki Türkiye Eurovision Şarkı Yarışması temsilcisi Yüksek Sadakat birer konser verecek.

Kaynak: İHA