Kurtulmuş: Çok tehlikeli bir karar

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş “Parlemonto toplanmalı, milletvekillerini millet seçmeli.” dedi.

Samanyolu Haber TV’de öğle arası programına canlı yayın konuğu olan Numan Kurtulmuş, YSK’nın bağımsız adaylara ilişkin verdiği kararlara sert tepki gösterdi. Kararın siyasi bir karar olduğunu dile getiren Numan Kurtulmuş “Türkiye’de demokrasiyi ciddi bir şekilde tehlike altına alabilecek bir karar olduğundan şüphem yok.” diye konuştu.

TEHLİKELİ BİR KARAR
Bu kararın düşünülerek verilmesi gerektiğini kaydeden Kurtulmuş, “BDP bu seçime parti olarak girse bir sorun yok. Ancak Türkiye’de yıllardır bir yüzde 10 barajı sorunu ile getirilmesine rağmen, ne iktidar partisi ne de muhalefet partisi bir araya gelerek, Türkiye’yi demokratikleştirmediler. Bu barajların altına sığınılarak demokrasi inşa edilemez. 12 Eylül’ün siyasal rejimi kaldırılmadığı müddetçe, Türkiye’de demokratikleşmeden bahsedilemez. Bu 12 Eylül’ün Türkiye’ye attığı son çalımdan biri olsun. Bu tehlikeli bir karardır.” diye konuştu.

HODRİ MEYDAN
YSK'nın kararının arkasında Türkiye'deki demokrasi algısı olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, darbe kalıntısı anayasa ve yasalarla bunun mümkün olmadığını söyledi."Anayasa, seçim yasası, siyasi partiler kanunu, TBMM içtüzüğü, sendikalar yasası anti-demokratiktir.AK Partikendine demokrat gibi davranıyor. Türkiye'nin demokratik eksikleri belli. Hodri meydan; hepsini tek tek tartışalım, siyaset bu yüzden var." dedi.

PARLEMENTO TOPLANSIN
Meclis'te hükümet ve ana muhalefet arasındaki iletişim kopukluğunun gerekli yasaların çıkarılması sürecini geciktirdiğini söyleyerek "YSK'nın kararı hakkında AK Parti ve CHP'nin söylediklerinin hiçbir anlamı olmadığını düşünüyorum. Şu an itibariyle bir an evvel parlamento toplanmalı. Bırakalım milletvekillerini millet seçsin" şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE