Demirtaş Köşk'e çıkmıyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YSK'nın aldığı veto kararının ardından eski BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı Köşk'e davet etti. Demirtaş bu davete, Bismil'deki protesto eyleminde göstericilere ateş açıldığı, ölü ve yaralılar olduğu gerekçesiyle katılamayacağını açıkladı.

Demirtaş Köşk'e çıkmıyor
YSK‘dan bağımsız adaylara veto (Son Detaylar)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı görüşmek üzere Çankaya Köşkü'ne davet etti. Çankaya Köşkü'ndeki saat 19.00'da yapılması planlanan görüşmeye Bismil'de yaşanan protesto gösterileri damgasını vurdu.

Cumhurbaşkanı Gül’ün bugün akşam kabul edeceği eski BDP lideri Demirtaş, Bismil'deki gösterilerde yaşananlardan sonra Ankara'ya gitmeyeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu akşam saat 19.00’da eski BDP Genel Başkanı ve Hakkari bağımsız milletvekili adayı Selahattin Demirtaş’ı kabul edecekti. Ancak Bismil'de yaşanan olaylar yüzünden bu görüşme iptal edildi.

Demirtaş, "Bismil'de göstericilere ateş açıldı. Bir kişinin öldüğünü, çok sayıda yaralı olduğunu" söyledi ve bu durumda Ankara'ya gitmeyeceğini açıkladı.

Bismil'de meydana gelen olaylarda iki kişinin yaralandığı, bir kişinin ise öldüğü öğrenildi.

Demirtaş bu sabah, "böyle bir dönemde Sayın Cumhurbaşkanı’nın bizi kabul etmesinden dolayı çok mutluyum. Bugün dünden daha umutluyum” demişti.

Cumhurbaşkanı Gül Demirtaş'tan önce Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'i kabul eedecekti.

Bu arada Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, ''YSK'nın bazı bağımsız milletvekili adaylarının adaylıklarını iptal etmesiyle ortaya çıkan sorunun aşılması için herkesi yapıcı olmaya, her türlü hukuki ve siyasi çabayı harcamaya davet ettiğini'' bildirmişti.

BİSMİL'DE ÇATIŞMA: 1 ÖLÜ 2 YARALI

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde izinsiz gösteri sırasında çıkan olaylarda ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Şentepe Mahallesi'nde bağımsız milletvekili adaylıklarının YSK tarafından iptalini protesto etmek için toplanan bir grup, yasa dışı slogan atarak, yürüyüşe geçti.

Polisin uyarısına rağmen yürüyüşe devam eden gruptan bazı kişiler, güvenlik güçlerine taş ve motolofkokteyli ile saldırdı. Bunun üzerine güvenlik güçleri gruba basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti.

Olayda ilk bilgilere göre, İbrahim Oruç (26), Gültekin Kuşlu (26) ve Abdulkerim Gümüş (17) yaralandı. Yaralılar Bismil Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır'daki hastanelere sevk edildi. Yaralılardan İbrahim Oruç yolda hayatını kaybetti.

Yaralı Gültekin Kuşlu (26) Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, diğer yaralı Abdulkerim Gümüş (17) ise Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.