Yurt Dışı Eğitim Fuarlarına Yoğun İlgi

Akare Yurt Dışı Eğitim Fuarlarının İstanbul ayağı yoğun bir katılımla Hilton‘da başladı. Yurt dışında eğitim almak isteyen öğrencilerle, üniversite ve dil kursları yetkililerini biraraya getiren fuara yoğun ilgi gösterildi.

Yurt dışından üniversiteler, master, sertifika, mba, lise ve dil eğitimi almak isteyenler için düzenlenen Akare Yurt Dışı Eğitim Fuarları öğrenciler ile yurt dışındaki dil okulu ve üniversite yetkililerini bir araya getirdi. Fuara katılan öğrenciler, üniversite ve dil kursu yetkilileriyle yüz yüze görüşerek, bilgi aldılar. Öğrencilere çeşitli indirim ve özel kurs fırsatları sunulan fuara 30‘u aşkın ülkeden yüzden fazla okul katıldı.

Akare Yurt Dışı Eğitim Fuarları Yönetim Kurulu Üyesi Nazım Özsoylu; bu fuar sayesinde öğrencilerin okul temsilcileriyle yüz yüze görüşerek bilgi almaları fırsatını bulduğunu belirterek, "Yaklaşık yüzden fazla standımız var. Ve yine yaklaşık 30‘a aşkın ülkeden katılımcılar burada üniversite ve dil okullarından yetkili temsilciler öğrencilerle buluşmaktadır. Birçok burs ve indirim imkanı gibi fırsatlardan bizzat birinci yetkililerden yararlanacak öğrencilerimiz" dedi.

Türk ekonomisinin gücü arttıkça yabancı dile olan ilginin doğal olarak arttığına dikkat çeken Özsoylu, "Aynı zamanda yurt dışında üniversite yada master eğitimi alan kişiler özellikle bir uluslarası firmada çok daha rahat ve çok daha iyi iş bulabiliyor. Buna benzer değerlendirmelerde Türk fuarlarına olan katılımın artmasına sebep oluyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA