Turhal‘da Çifte Sevinç Yaşanacak

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Kültür Sarayı ile Otobüs Terminali‘ni mayıs ayında hizmete açmayı planladıklarını kaydetti.

Tokat‘ın Turhal ilçesinde belediye tarafından inşaatı devam eden projelerde sona yaklaşılıyor. 2011 yılı hedefleri ve projelerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Gözen, 2010 yılında çalışmalarına başlanan otobüs terminalini mayıs ayında teslim alacaklarını söyledi. Başkan Gözen, Turhallıya yakışır bir terminal kazandıracaklarını belirterek, "Temiz, görkemli ve güzel bir ortamda insanlarımızın rahat etmesini sağlayacağız. Yine yapımına geçen sene Ramazan Ayı içerisinde başladığımız Kültür Merkezi‘nin mayıs ayı içerisinde tamamlanması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Kültür Merkezi‘ni de Otobüs Terminali ile birlikte mayıs ayı içersinde halkımızın hizmetine açmayı hedefliyoruz. Yani genel seçimden önce her iki icraatında faaliyete geçmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz" dedi.

Cumhuriyet Caddesinde yoğun bir çalışma başlatacaklarını ifade eden Başkan Gözen, "Şehrimizin Amasya girişinden başlayıp, terminal önü, Erkan kavşağı ve Zile çıkışına kadar ilk etapta adalet sarayına kadar olan bölümün sağlı sollu sıcak asfalt çalışmaları yapılacak. İlçemizin en büyük sorunu ise her yıl yaşanan sel felaketleri. Bunun önüne geçmek için de Yazıtepe beldesine yapılacak olan baraj idi. Ben öncelikle emeği geçen herkese ve tereddüt etmeden milletvekilimiz Hüseyin Gülsün bey e de teşekkür ediyorum. Burada yoğun bir gayretin sonucunda Ankara‘da yoğun bir çalışma yapıldı. Neticede Yazıtepe Barajı adı altında Turhal‘a yapılacak en önemli işlerden birisi devlet planlama teşkilatından bakanlar kurulundan çıkarılmak suretiyle 2011 yatırım programına alındı. Şuan itibariyle takip ediyoruz. Takibimizi bırakmış değiliz. Proje ihalesi aşamasına gelindi. Proje ihalesi de 200 gün içerisinde bitirilecek ve inşallah 200 gün sonrasında barajın ihalesi yapılmış ve başlamış olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA