Tarım Bilgi Alış Veriş Toplantısı Yapıldı

Malatya Tarım İl Müdürlüğü‘nde Bilgi Alış Verişi toplantısı yapılıp, Tarım İl Müdürlüğü‘nün Karakavak Hizmet Binası Salonunda gerçekleştirilen Bilgi Alış Verişi toplantısına, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, il müdür yardımcıları, şube ve ilçe müdürleri katıldı.

Malatya Tarım İl Müdürlüğü‘nde Bilgi Alış Verişi toplantısı yapılıp,

Tarım İl Müdürlüğü‘nün Karakavak Hizmet Binası Salonunda gerçekleştirilen Bilgi Alış Verişi toplantısına, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, il müdür yardımcıları, şube ve ilçe müdürleri katıldı.

Toplantıda, Şap Aşılaması, Makine Ekipman Desteği başvuruları, Tarımsal Danışmanlık Sistemi, Köy Envanter çalışmaları, Malatya Tarım Fuarı ve TARGEL projesinde görevli Tarım Danışmanlarının çalışmaları hakkında görüşmeler yapıldı.

Tarım İl Müdürü Hamit Aygül yaptığı konuşmada, gerek uygulanan proje çalışmalarında ve gerekse arazi uygulamalarında bazı aksaklıkların meydana gelebileceğini, ancak idarece alınacak tedbirlerle bunların en kısa sürede giderilmesi gerektiğini belirterek "Bakanlığımız faaliyetlerinin, projelerin ve 2011 yılı tarımsal desteklemelerinin çiftçilere ve özellikle muhtarlara toplantılar düzenleyerek iyi anlatmamız ve bilgilendirmemiz gerekiyor. Bu vesileyle tüm çiftçilerimizi bilinçlendirmiş olacağız.

Desteklemelerden yararlanan çiftçi sayısını artırarak hem üretimi artırmış hem de ekonomiye destek sağlamış oluruz. İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda 2008 yılında başlatılan çalışmalar neticesinde 2009 yılı ve sonrasını kapsayacak şekilde Ulusal Tarımsal Kuraklık ve Stratejisi Eylem Planına uygun olarak İlimize ait Tarımsal Kuraklık Eylem Planı hazırlanmıştır. Ayrıca konu paydaşları ile dönemler halinde eylem planı dahilinde çalışmalar sürdürülmektedir. Geldiğimiz noktada ise yapılan çalışmalar güncellenerek

plan yeniden revize edilmiştir Mevcut yağış miktarları ve su rezervleri bakımından içinde bulunduğumuz yıl kritik bir yıl olarak görünmektedir. Bu nedenle gerek tarımsal sulama ve gerekse içme suyu kullanımında, hazırlanan bu eylem planına dikkat ederek, daha duyarlı davranmamız gerektiği kanaatindeyim. Tüm ilçeler düzenleyecekleri çiftçi toplantılarıyla bu eylem planını çiftçilerimize iyi ve doğru anlatın. Bu konuda tüm arkadaşlarımın daha aktif ve özverili çalışmalarını istiyorum. TARGEL Projesi

kapsamında köy ve beldelerde görev yapan arkadaşlarımıza çalışmalarında destek olun. Şap aşılaması, yeni doğan buzağıların küpelenmesi ve işletme kayıtlarının güncellenmesi konusunda titiz çalışın üretici bu konuda mağdur olmasın"ifadelerini kullandı.

7-10 Nisan tarihleri arasında açılacak olan Malatya Tarım Teknolojileri Fuarına çiftçilerinin geniş katılımının sağlanmasını isteyen Hamit Aygül, ilçe müdürlüklerindeki eleman, araç gibi eksiklikleri imkanlar ölçüsünde gidereceklerini vurguladı.

Toplantının sorunlar, öneriler bölümünde ilçe müdürleri ve şube müdürleri tarafından uygulamalarda karşılaşılan sorunlar ve eksiklikler dile getirildi.

Kaynak: İHA