Tarihçi –Yazar Armağan:Osmanlı‘yı Bitiren Zihniyetle Ergenekon Zihniyeti Aynı

Tarihçi Yazar Mustafa Armağan, Abdülhamit’i tahtan indirerek Osmanlı’yı bitiren zihniyetle ‘Ergenekon’ zihniyetinin aynı olduğunu belirterek ilginç tarihler verdi.

Tarihçi Yazar Mustafa Armağan, Abdülhamit’i tahtan indirerek Osmanlı’yı bitiren zihniyetle ‘Ergenekon’ zihniyetinin aynı olduğunu belirterek ilginç tarihler verdi.

    Gökkuşağı Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezi’nde düzenlediği ‘Abdülhamitsiz 100 Yıl’ konulu konferansta konuşan Armağan, Abdülhamit’in çok yanlış ve kötü tanıtıldığını söyledi. Abdülhamit’in büyük bir devlet adamı olduğunun altını çizen Armağan, “Ne yazık ki okullarda tarih dersinde okutulan bazı kitaplarda Abdülhamit’e büyük hakaretler yapılıyor. Bir küfür etmedikleri kaldı.” dedi.

    Abdülhamit’i kötü tanıtan zihniyet sahiplerinin bu günde boş durmadığının altını çizen Armağan, bazı ilginç tarihler verdi. Ülkede kaos oluşturmak, cinayetler işlemek suretiyle askeri darbeye götürmek isteyenlerin ‘Ergenekon ’ yapılanması altında 7 Temmuz 2008’de plan yapıldığının ortaya çıktığını vurgulayan Armağan, “Niye 7 Temmuz 2008 tarihi seçildi. Çünkü 1908’de Abdülhamit’i devirmek isteyenler 7 Temmuz’da harekete geçmişlerdi. İlk kurşun o zaman sıkılmış, ilk cinayet o zaman işlenmişti. Birileri bu tarihleri unutmuyor, birileri uyumuyor. Bu şifreleri çözebilirsek olayları da çözebiliriz.” diye konuştu.

    27 Nisan’da dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt‘ın, hükümete verilen muhtıranın da tarihinin rastgele seçilmediğine işaret eden Armağan, şunları kaydetti: “27 Nisan 1909’da Abdülhamit tahtan indirildiği gün olarak biliniyor. Hükümete verilen muhtıra da niye 26 değil, 28 değil de 27 Nisan. Bu tarihleri, bu şifreleri unutmuyorlar. Ancak bu duvar hesap etmedikleri şekilde muhtırayı verenlerin üzerine doğru yıkılmaya başladı. Bunu göremediler.“

    Abdülhamit’in tahtan indirildikten 9,5 sene sonra Anadolu’nun bile işgal edildiğini, Mısır, Libya, Sudan gibi petrol zengini toprakların Lozan’da verildiğini vurgulayan Armağan, “Abdülhamit’i tahtan indirerek büyük bir yıkım yaşandı. Eğer bu gün bu topraklar Türkiye’nin elinde kalsaydı Türkiye en büyük petrol üreten ülke olacaktı. Bu gücün karşısında dünyada kim durabilirdi. Süper güç olurdu. Gücün bir elde toplanmasını istemeyenler Abdülhamit’i tahtan indirdi. Lozan Anlaşması bir zaferdir deniliyor. Lozan bir zafer değildi.” şeklinde konuştu.