Süt Fiyatları Düştü

Bursa‘nın Yenişehir ilçesinde, Süt Üreticileri Birliği, 2011 yılının ikinci süt ihalesini yaptı. Her üç ayda bir yapılan ihalede sütün fiyatı 75 kuruştan 64 kuruşa düştü.

Süt üreticilerinin ve mandıracıların yanı sıra ihaleye Yenişehir İlçe Tarım Müdürü Ömer Şimşek, Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, Yenişehir Süt Üretici Birliği Başkanı Nazif Tuna katıldı. Halk Eğitim Merkezi Salonu‘nda yapılan ihalede zaman zaman gergin anlar yaşandı. Yenişehir’de günde 91 bin ton süt elde edildiği öğrenildi. 75 kuruşa satılan sütün fiyatı 64 kuruşa düştü.

Yenişehir Süt Birliği Başkanı Nazif Tuna, “Hepimiz üreticiyiz. Bu fiyatların düşük olduğunu elbette biliyoruz. Fakat, bölgede sütün 45-58 kuruştan satıldığını da biliyoruz. 64 kuruş düşük olmasına rağmen, bölgemizde en iyi süt fiyatı bizde” dedi.

Tuna, süt fiyatlarının artması ve üreticiyi mağdur etmemek için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Tuna, Yenişehir Süt Üreticileri Birliği tarafından yapılan süt işleme fabrikası faaliyete geçirildiğinde dengelerin üreticinin lehine değişeceğini belirtti.

İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli ise, her yıl bu mevsimde birtakım sıkıntılar olduğunu ifade ederek, süt fiyatlarından memnun olmadıklarını dile getirdi. Çetizli, üreticiyi mağdur etmemek için Ankara’da gerekli temaslarının sürdüğünü hatırlatarak, besicilerden sabırlı olmasını istedi.

Kaynak: İHA