Müsiad‘dan Milletvekili Açıklaması

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni, 12 Haziran genel seçimlerinde milletvekili olmak isteyenlere önemli uyarılarda bulundu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği olarak seçimlerini Türkiye‘nin demokratikleşmesi ve elde edilen istikrar ortamının devam etmesi adına önemsediklerini kaydeden Çepni, milletvekilleri aday adaylarından Ankara‘ya gittikten sonra Bursa‘yı unutmamalarını istedi.

Çepni, milletvekili aday adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu.

Milletvekillerinin halkın içinden çıkması, ülkesinin ve şehrinin menfaatlerini gözetmesi gerektiğini dile getiren Çepni, siyasetçilerin ayrıca toplumun değerler sistemine saygı gösteren insanlar olması gerektiğini belirtti.

Milletvekillerinin şahsi menfaatten çok milli ve mahalli menfaatlere önem vermesi gerektiğini ifade eden Çepni, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletvekillerinin Bursa‘yı çok iyi tanıması gerekmektedir. Halkı ile bütünleşebilecek, onu kucaklayacak yapıda olmalıdır. Siyasetçi siyaset yapma biçimini zorlayarak ülke ve bulunduğu yerin kaynaklarını kendisine ve yakınlarına yönlendirmemelidir. Adil ve inançlara saygılı olmalıdır. İlimizdeki tüm insanlara eşit mesafede bulunabilmelidir. En azından bakanlık yapabilecek seviyede olmalıdır. Bursa‘mızdan iki bakan çıkartmamız gerektiğine inanıyoruz. Listeler gelecekte böylesi bir görevi ve sorumluluğu taşıyabilecek kişilerden oluşmalıdır. Ekonomik gelişmeye önem vermeli ve iş dünyasının önünü açmalı. Bir siyasetçi öncelikle kendi iline hizmet vermekle yükümlüdür. Bursa‘mızdaki sorunları bilmeli ve bu sorunlara çözüm önerileri sunabilmelidir."

Milletvekillerinin çalışmalarında şeffaflığa ve hesap verebilirliğe itina göstermesi gerektiğini ifade eden Çepni, bu kişilerin tenkide açık ve halka hesap verebilmeyi bir sorumluluk olarak kabul etmesini tavsiye etti.

Medyayla sağlıklı iletişim kurabilmenin de milletvekilliğinde önemli olduğuna dikkati çeken Çepni, "Medya mekanizmasını sağlıklı olarak kullanamayanların etkili olma şansı çok azdır. İlimizle ilgili meselelerin çözüm yollarını belirlerken, medya boyutunu da ustaca kullanabilmelidir. Sivil toplum kuruluşları ile iyi ilişkiler kurabilmeli, sorunların çözümünde gönüllü teşekküller ve STK‘ların yardımına başvurmalı" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA