Minikler Kültür Elçisi Oluyor

Tarihi Kentler Birliği üyesi Kütahya Simav’da ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri Programı kapsamında Belediye ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik seminer düzenlendi.

Şifalı sularıyla ünlü Eynal Kaplıcaları Gazinosunda düzenlenen 4 günlük seminere ÇEKÜL Vakfı Çevre Mühendisleri Ahmet Abakay, Tuğba Aydın, Kütahya Kültür Varlıkları ve Müzeler Müdürü Metin Türktüzün, Simav Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Teneke, Osmanbey İlköğretim Okulundan 26 öğrenci ile 2 öğretmen katıldı.

Projeyle, kültürel ve doğal varlıklarının değerini bilen, bu varlıkları koruma ve yaşatma sorumluluğuna sahip kuşaklar yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, bilinçlendirme eğitimleriyle yaşadıkları kenti yakından tanıyan ve öğrendiklerini sonraki kuşaklara aktarma misyonunu taşıyan ‘kültür elçiler yetiştirmeye gayret gösterdiklerini bildirdi.

Seminerin son gününde belediyenin katkılarıyla Simav’ın tarihi ve turistik yerlerini gezen geleceğin kültür elçisi minikler daha sonra da Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizonai antik kenti ile Kütahya Müzesini ziyaret etti.

Belediye Başkanı Kasım Karahan, Simav’ın geleceği açısından önemsedikleri seminerin ardından geleceğin kültür elçisi miniklere ÇEKÜL Kültür elçisi sertifikası verileceğini kaydetti.

Kaynak: İHA