Megasan Genel Müdür Yardımcısı Arif Çelikten:

Çankırı‘da faaliyet gösteren Megasan Medikal Gaz Sistemleri Tıbbi Alet ve Cihazlar Ltd. Şti., Mısır‘a medikal ürün ihracatı yapıyor.

Megasan Medikal Gaz Sistemleri Tıbbi Alet ve Cihazlar Ltd. Şti. Genel Müdür Yardımcısı Arif Çelikten, medikal üründe Mısır‘dan yoğun talep geldiğini belirterek, "Mısır‘da yaşanan olayların ardından ihracatımız arttı" dedi. Gaz sistemleri ve tıbbi cihaz sektöründe Türkiye pazarının yüzde 45‘ine hakim olduklarını ifade eden Çelikten, Romanya, Polonya, Ukrayna, Rusya, Gürcistan, Mısır, Suriye, Irak, Suudi Arabistan, Fas, Tunus, Libya ve Uganda başta olmak üzere 20 ülkeye tıbbi cihaz ve gaz sistemleri

ihracat ettiklerini dile getirerek ‘‘Dünya pazarında da yerimizi her geçen gün genişletiyoruz‘‘ diye konuştu.

Mısır‘da faaliyet gösteren Bera Medical Genel Müdürü Helal Abas Abd Elaziz‘in Çankırı‘ya geldiğini ve yeni anlaşmalar yaptıklarını ifade eden Çelikten, 2010 yılında Mısır‘a 200 bin Avro‘luk medikal ürün sattıklarını bu yıl ise bu oranı 400 bin Avro‘ya çıkaracaklarını, önümüzdeki süreçte de bu oranın artacağını dile getirdi.

Mısır‘da sektördeki ticari paylarını artırmayı hedeflediklerini belirten Çelikten, ‘‘Mısır‘da yaşanan olayların ardından ihracatımız arttı. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Mısır‘daki Pazar payımızın büyümesini bekliyoruz. Birkaç yıl içerisinde hedefimiz ihracat oranımızı birkaç katına çıkarmak" açıklamalasında bulundu.

2010 yılında 1 milyon Avro‘luk ihracat yaptıklarını, bu oranı 2011 yılında 2 milyon Avro‘ya, birkaç yıl içerisinde ise 5 milyon Avro‘ya ulaştırmayı hedeflediklerini kaydeden Çelikten, "Avrupa piyasasında rahatça rekabet edebilecek durumdayız. Kalitemiz ve çalışmalarımız herkes tarafından taktirle karşılanıyor. Markamızın tanıtımını yapmak için dünyanın her yerinde yapılan fuarlara katılıyoruz. Bu da bizim bu alandaki gücümüzü artırıyor" ifadelerine yer verdi.

Bera Medical Genel Müdürü Helal Abas Abd Elaziz, yıllar önce başladıkları medikal işinde Türkiye ile tanışmalarının çok önemli olduğunu vurguluyor. Türkiye ile Megasan markası sayesinde tanıştıklarını belirten Elaziz, Mısır‘da Alman firmalarının çok güçlü olmasına rağmen, kalite ve fiyat uygunluğu ile Türk firmalarının burada daha etkili olacağını kaydetti.

Megasan‘ın hem kalite hem de uygun fiyat özelliği ile bölgede tercih edildiğini, bu nedenle ihracat oranlarının bu yıl artmasını planladıklarını dile getiren Elaziz, "Megasan Mısır‘da medikal sektöründe hızla tanınan ve büyüyen bir firma oldu. Son yaşanan olayların ardından Türkiye ile ticaretimizin daha da büyüyeceğine inanıyorum. Geçtiğimiz yıl 200 bin Avro olan ticaretimiz bu yıl 400 bin Avroya‘ya çıkarmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu pay daha da artacak" dedi.

Kaynak: İHA