Lufthansa, Antalya-Münih Tarifeli Seferlerine Başladı

Dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden Alman Havayolları Lufthansa, 2 Nisan 2011 tarihi itibariyle Antalya’yı da uçuş ağına dahil etti.

Dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden Alman Havayolları Lufthansa, 2 Nisan 2011 tarihi itibariyle Antalya’yı da uçuş ağına dahil etti. Böylece Lufthansa, Antalya ile Türkiye’de beşinci noktaya uçmuş oldu. Lufthansa, cumartesi günleri Münih-Antalya arası karşılıklı tarifeli seferler düzenleyecek. Münih’te Avrupa’nın modern terminallerinden T2’ye inecek yolcular, buradan Avrupa’nın bütün şehirlerine uygun bağlantılarla ulaşabilecek. Lufthansa, Antalya’dan ortalama 3 saat 15 dakika sürecek uçuşları Airbus 321 tipi uçaklarla gerçekleştirecek.

Lufthansa’nın Münih-Antalya tarifeli seferinin ilki, ICF Airports Antalya Havalimanı’nda su takıyla karşılandı. ICF Airports Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Keleş ve Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende’nin de katıldığı karşılama töreninde, ilk yolculara çiçek ve lokum hediye edildi.

Törende konuşan Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, Türkiye pazarının önemini vurgulayarak, "Türkiye’deki konumumuzu daha da güçlendirecek yeni hizmeti açıklamaktan memnuniyet duymaktayım." dedi. Türkiye’nin Lufthansa açısından büyük stratejik önem taşıdığına dikkat çeken Wende, "Uzun zamandır Türkiye’deyiz. İstanbul’daki 55’inci yılımızı kutladık. Büyümek istiyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir çok önemli noktalar. Antalya da, turist için çok önemli ve stabil bir nokta." diye konuştu.

Münih-Antalya seferlerinde rezervasyonların çok iyi gözüktüğünü dile getiren Wende, şunları kaydetti: "Bütün yaz boyunca Türkiye’ye rezervasyonlar çok iyi. Türkiye’de havalimanları dünya standartlarında. Ayrıca THY ile de çok iyi bir işbirliğimiz var. Sun Express’i beraber kurduk. Yaz sezonunda Almanya ve Avrupa’dan Antalya’ya çok turist geliyor. Bunun yanı sıra 10 bine yakın Almanın Antalya’ya yerleşmesi buradaki potansiyeli gösteriyor." Genel Müdür, kış sezonunda da seferlere devam edeceklerini belirtirken haftada bir olan Antalya uçuşlarını ileride artırmayı planladıklarını aktardı.

Lufthansa, 1956 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Türkiye’deki yabancı havayolları arasında en büyük pazar payına sahip olan şirket, halen İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’dan haftada toplam 73 uçuş gerçekleştiriyor.