Kılınç Labranda Mermer’İ Açtı

AK Parti Aydın milletvekili aday adayı Gültekin Kılınç, bir yandan seçim çalışmalarına devam ederken, diğer yandan kendisine gelen davetlere katılmaya özen gösteriyor.

AK Parti Aydın milletvekili aday adayı Gültekin Kılınç, bir yandan seçim çalışmalarına devam ederken, diğer yandan kendisine gelen davetlere katılmaya özen gösteriyor. Son olarak Umurlu Organize Sanayi Sitesi’nde hizmet verecek olan ‘Labranda Mermer’ işletmesinin açılışına katılan Kılınç, çiçeği burnunda işletmenin açılış kurdelesini keserek, şirket kurucusu ve ortaklarına başarılar diledi. Şirket kurucusu Davut Makas ve şirket ortakları Hüseyin Özleyen ile Özcan Kaçar’dan bilgiler alan Kılınç, açılışa katılan davetlilerle uzun süre sohbet etme imkanı buldu.

Açılış töreninde bir konuşma yapan AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Ali Gültekin Kılınç, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin ekonomik büyüme ve kalkınmanın motoru olduğunu belirterek, “KOBİ’ler ne kadar gelişirse, o ülkenin ekonomik refah düzeyi de aynı paralelde yükselişe geçer. KOBİ’lerin olmadığı veya yetersiz olduğu ülkelerde ekonomik refah düzeyinin düşük olduğunu hepimiz biliyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmasında Türkiye’nin son yıllarda ekonomik ve siyasi alanda büyük reformlara imza attığını ve gerçekleştirdiği bu reformlarla dünyada en çok dikkati çeken ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Kılınç, “2010 yılının ilk üççeyreğinde yüzde 8,9 oranında büyüyen Türkiye ekonomisi yakaladığı bu ivmeyle Dünya’da en hızlı büyüyen ekonomilerinden birisi olacaktır” ifadelerini kullandı. Kılınç, özel sektör denilince, sadece birkaç tane büyük ve başarılı firmanın değil, en küçüğünden en büyüğüne kadar bütün işletmeleri dikkate almanın önemine değinerek sözlerini tamamladı.

Labranda Mermer şirket kurucusu Davut Makas ise yaptığı açıklamada, mermercilik mesleğinin kendisine babadan geldiğini belirterek, “1960’lı yıllarda Muğla’da ilk mermeri babam bulmuştu. Babamın mesleğini yürütmenin mutluluğunu yaşıyorum. Aydın’da ilk mermer ocağını da ben açtım. Ocak işletmeciliğini yaparken bu sektörde, ithalat-ihracat ve iç piyasada ciddi bir açık olduğunu gördük ve şirketleşmeye karar verdik” dedi.

Kaynak: İHA