Kılıçdaroğlu‘ndan Ygs Değerlendirmesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yükseköğretime Geçiş Sınavı‘nın (YGS) basına dağıtılan test kitapçığında matematik cevap şıklarının şifrelendiği iddiasıyla ilgili olarak, "Gizli kapaklı formüllerle birileri yine avantaj sağladı. Çocuklarımızın hakkı yendi. İşte ustalık dönemi bu" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bitirilen yatırımların toplu açılışı ve turizm sezonunu açmak için Antalya‘ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, havaalanında ‘Başbakan Kemal‘ sloganları ile karşılandı. Kılıçdaroğlu, daha sonra konvoy eşliğinde Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği‘ni (AESOB) ziyaret etti. AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, burada esnafa seslendi. Gittiği her ilde esnafı ziyaret ettiğini anlatan

Kılıçdaroğlu, esnafın emekli olduktan sonra da emeklilik maaşı ile geçinemediği için çalışmak zorunda kaldığını söyledi. Hükümetin emekli olduktan sonra çalışan esnaftan ilk etapta yüzde 40 oranında sosyal güvenlik destek pirimi kestiğini belirten Kılıçdaoğlu, CHP‘nin Anaysa Mahkemesi‘ne açtığı iptal davası ile bu oranın yüzde 15‘lere kadar indirildiğini söyledi. AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok‘a "Defterinin bir kenarına yaz, söz veriyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "Bizim iktidarımız döneminde bu

sosyal güvenlik destek primini kaldıracağız" dedi.

"SEVSİNLER USTALIK DÖNEMİNİ"

Türkiye‘nin 9 yılda en çok mali af çıkaran ülke olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bu Türkiye‘nin iyi yönetilmediğinin, kaynakların çarçur edildiğinin göstergesidir. Birileri ne diyor, kalfalık dönemimizdi, şimdi ustalık dönemindeyiz. Sevsinler senin ustalık dönemini" diye konuştu.

Geçen hafta yapılan YGS‘ye de şike karıştırıldığını öne süren Kılıçdaroğlu, "Öyle bir formül üretmişler ki, belli kişiler girecek, en düşükten en yükseğe işaretleydiniz mi hepsi doğru çıkacak. Kafanızı yormaya gerek yok. Bunların ustalık dönemi işte bu" ifadelerini kullandı.

İktidarın konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, sınava giren diğer çocukların haklarının yendiğini söyledi.

Esnafın büyük alışveriş merkezleriyle ilgili sıkıntıda olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, esnafa "Elinizi vicdanınıza koyun, sizin çıkarlarınızı kim savunuyor ise ona oy verin" dedi. "Buraya yeni CHP olarak geliyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, "Bize güvenin. Bu ülke nasıl yönetiliyor göreceksiniz. Birileri gibi malı götürmeyeceğiz. Sizden aldığımız beş kuruşun hesabını vermekten korkmayacağız" dedi. Yoksul ailelere ‘aile sigortası‘ ile maaş bağlayacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Gelin kirli siyasetten ülkemizi

temizleyelim. Söz veriyorum, ilk 4 ay içinde siyasi ahlak yasasını çıkaracağız. Aile sigortası yasasını parlamentoya taşıyacağız. Yoksulluk envanterini ilk bir ay içinde tamamlayacağız. İnsanların yoksulluğunu siyasete alet etmeyeceğiz" dedi.

CHP iktidarı ile herkesin özgür olacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, kimsenin korkmadan telefonla konuşabileceğini, kitap yazdığı için yayınevlerinin basılmayacağını kaydetti.

Kaynak: İHA