Kahiad, Üyelerine Torba Yasa‘yı Anlattı

Kırşehir Ahi İşadamları Derneği(KAHİAD) üyelerini Torba Yasa konusunda bilgilendirdi.

Kırşehir Ahi İşadamları Derneği(KAHİAD) üyelerini Torba Yasa konusunda bilgilendirdi.

KAHİAD‘ın ‘Torba Yasa‘ konulu toplantısına Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Ali Fırat ve İŞKUR İl Müdürü Fazlı Küçük katıldı.

KAHİAD Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan’ın açılış konuşmasında Torba Yasa hakkında kısa bir değerlendirme yaparken, yasanın önemini ve üyelere getirdiği faydaları hakkında bilgi verilmek üzere bu toplantıyı tertip ettiklerini söyledi. İŞKUR İl Müdürü Fazlı Küçük mevcut Torba Yasa‘yla mevcut personelini muhafaza edip yeni personel istihdamı yapan işletmelerin yeni işe aldıkları personellerinin sigorta işveren payının tamamının 6 ile 54 ay arasında İŞKUR tarafından karşılanacağını duyurdu.

Küçük, personel ihtiyaçlarının karşılanması için her zaman işletmelerin yanında olduklarını hatırlattı. Fazlı Küçük, Kırşehir’de bulunan iş arayanların mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilerek istihdam edilebilirliğini artırmak için 2011 yılında 4,5 milyon lira kaynak tahsis edildiğini belirtti.

Daha sonra söz alan SGK Kırşehir İl Müdürü Mehmet Ali Fırat ise bu yasayla sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu ve SGK borcu olanların borçlarını yapılandırabilmesi için alternatif seçeneklerini paylaştı. Fırat, 2 Mayıs 2011 tarihine kadar yapılandırma taleplerinin alındığını ve 18’e varan taksit uygulamalarının bulunduğunu belirtti.

Konuşmalardan sonra işadamlarının sorularına cevap veren Küçük ve Fırat işadamlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.