İşsizler ‘Beceri 10‘A Yine İlgi Göstermedi

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, ‘BECERİ 10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM)‘ projesinin ikinci etabına da işsizlerin ilgi göstermediğini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Üniversitesi arasında imzalan protokolle hayata geçirilen ‘BECERİ 10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM)‘ projesi kapsamında "Beceri Kazandırma ve İş Geliştirme Seferberliği" projesi firma bilgilendirme toplantılarının ikincisi, Ostim Organize Sanayi Bölgesi‘nde yapıldı. Toplantıya ASO Başkanı Nurettin Özdebir, OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın ve proje uzmanları katıldı. Toplantının

açılışında bir konuşma yapan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, sanayicinin kalifiye eleman bulmakta zorluk çektiğini söyleyerek, ülkemizin temel sorununun işsizlik değil aslında mesleksizlik olduğunu belirtti. "Ülkede bu kadar işsizlik olmasına rağmen işletmelerimizde çalıştırmak için nitelikli insan bulamıyoruz" diyen Özdebir, "Bu sadece sanayide değil, hizmet sektörü için de aynı. Bu projeyle 18-35 yaş aralığındaki işsiz vatandaşlarımızı meslek sahibi yapıp, iş bulmalarını sağlamayı amaçlıyoruz.

Ankara‘da 300 bin civarında çalışma çağında olan işsiz vatandaşımız var. Bu nedenle bu programa çok yüksek müracaat olmasını bekliyorduk. Ancak öyle olmadı. Projenin her iki etabına da çok kısıtlı müracaatlar oldu, müracaat edenler arasında da birinci etapta 84, ikinci etapta 36 kişi kurslara başladı" dedi.

Özdebir, kursların ikinci etabında açılan ‘kalite kontrol operatörü, torna tezgahı operatörü, tıg kaynakçılığı‘ kurslarına İşkur‘un yaptığı davetlerle beraber toplam bin 250 kursiyer adayı çağrıldığını ancak sadece 72 kişinin mülakatlara katıldığını, bunların da 36‘sının kurslara başladığını söyledi. Açılan kursların hem sanayiciler hem de mesleksiz işsizler için büyük bir fırsat olduğunu belirten Özdebir, ülke olarak dünya ile rekabet edebilmek için işgücü niteliğimizi artırmamız gerektiğini de dile

getirdi.

Toplantıda daha sonra TOBB Reel Sektör Araştırma Geliştirme Bölüm Başkanı Yüksel Vardar, proje hakkında firmalara bilgi verdi.

Kaynak: İHA