Hasgür: Chp‘liler Bugünlerde Abd‘ye Sıcak Mesaj Gönderiyor

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, CHP‘lilerin bugünlerde ABD‘ye, ‘biz CHP olarak eski CHP değiliz‘ diye mesaj gönderdiklerini söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, CHP‘lilerin bugünlerde ABD‘ye, ‘biz CHP olarak eski CHP değiliz‘ diye mesaj gönderdiklerini söyledi. Hasgür, "CHP Genel Başkanı ve yardımcıları bugünlerde ABD’ye çok sıcak mesajlar göndermekte ve ‘biz CHP olarak eski CHP değiliz, ABD’nin çıkarları bizim için önemlidir’ demekte, ayrıca bu sözlerin üzerine heyet göndererek bu durumu teyit etmektedirler. Türkiye’nin AK Parti döneminde kazandığı ekonomik ve uluslararası gücü, zayıf göstermek ve hatta zayıflatmak çabasındadırlar." dedi.

    Hasgür, birilerinin, kendilerine, Atatürk’ün, söz konusu vatan ise gerisi teferruattır’ sözünü hatırlatması ve kendi ülkesini dış güçlere kötüleme çabalarından vazgeçirmeleri gerektiğini söyledi.

Hasgür, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

     "CHP kurmayları, ‘Biz İsrail’le iyi anlaşırız, bölgemizde ABD’nin jandarma gücü olarak iyi çalışırız’ mealinde verdikleri mesajlarla her zamanki gibi halkın dışında güçlerin desteğiyle iktidara gelme hesapları yapıyorlar. Önümüzde bir seçim var. 12 Haziran 2011 günü Genel Seçimler yapılacak. Siyasi partilerin en çok istedikleri ve hatta var olma sebepleri, yapılacak seçimlerde halkın desteğini alarak iktidar olmak ve halka hizmet etmektir. Ancak bu Türkiye’deki bazı partiler için, bu anlamı taşımıyor. Bazı partilerimiz halktan destek istemek yerine faklı yerlerden destek alma çabasındalar. Çok partili sisteme geçildiği günden beri halktan oy alamayanların, yine alamayacaklarının bilincinde olarak, dış desteklerin peşinde koşmaları onlar için normal bir durum olsa gerek. Onlar için normal olan bu durum, büyük Türkiye’nin ana muhalefet partisine yakışmıyor. Biz isteriz ki, ülkenin kendi dinamiklerine dayanan güçlü muhalefet olsun. Bu sayede demokrasi kavramı gelişir ve daha da yerleşir. Bu gün geldiğimiz noktada ise maalesef böyle bir muhalefetin varlığından söz edemiyoruz.

Bugünkü Türkiye onların hayallerinin dahi alamayacağı kadar gelişmiş ve büyümüş bir Türkiye’dir. Keşke ülke için hayal edip, ülke için çalışmanın tadını alabilseler."