Has Parti Aday Adaylarını Tanıttı

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Van İl Başkanı Rasim Aslan, partilerine yoğun bir ilginin olduğunu belirterek, "Milletvekili aday adaylığı için teşkilatımıza şu ana kadar 23 kişi başvurdu" dedi.

HAS Parti Van İl Başkanlığı, parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek aday adaylarını tanıttı. Toplantıya Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve eski Kocaeli Milletvekili Mehmet Batuk, Üyelerle İlişkiler Birim Başkanı Abdurrahman Çoban, ilçe başkanları ve aday adayları katıldı. Burada bir konuşma yapan HAS Parti İl Başkanı Rasim Aslan, partilerinin Türkiye‘de 28 günde kurulup, bu kadar hızlı teşkilatlanan tek siyasi hareket olduğunu söyledi. Başkan Aslan, bugün aynı zamanda üçüncü divan toplantısını da gerçekleştirdiklerini belirterek, "2 dönemdir Türkiye‘nin iktidarını elinde bulunduran; ama nedense işçiye, esnafa, yoksula yardımcı olamayan, güçlü ve zenginin tarafında yer alan AK Parti‘nin ampulü artık sönmüştür. Ama Allah‘ın izniyle Türkiye‘nin dört bir yanına ışık saçacak, Genel Başkanımız Sayın Numan Kurtuluş‘un liderliğindeki partimiz herkesin güneşi olacaktır" dedi.

HAS Parti GİK Üyesi ve eski Kocaeli Milletvekili Mehmet Batuk ise, bu kadar kısa sürede halkla bütünleşip, gelişen başka bir partinin olmadığını söyledi. Batuk, HAS Parti‘nin bir ihtiyaç sonucu ortaya çıktığı ve kurulduğunu dile getirerek, "Arkadaşlar biz bir kere siyaseti kavga alanı, küfürleşme alanı, kutuplaşma alanı olarak görmüyoruz. Siyaseti projelerin yarıştığı bir alan olarak görüyoruz. Siyasi partiler birbirinin düşmanı değil, rakibidir. Her zaman nezaketi bırakmadan birbirimizle dost olmamız ve bu çerçevede siyaset yapmamız lazım" dedi.

Mehmet Batuk, bugün parlamentoda bulunan siyasi partilerin bayramlar dışında bir araya gelmediklerine dikkat çekerek, "Birbirleriyle konuşamayan hatta tokalaşamayan bu siyasi partiler ve mensupları memleketin sorunlarını nasıl çözecek? Bunu bir tek biz başardık. Siyasete yeni bir dil, yeni bir üslup getirdik. AK Parti, CHP, MHP ve BDP tabanlarına yönelik yapılan anketlerde de bu durum ortaya çıkmış, kanıtlanmıştır" şeklinde konuştu.

HAS Parti Van İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısı biri bayan 23 aday adayının tanıtılmasıyla sona erdi.

Kaynak: İHA