Engelliler Fidan Dikti

Muğla Zihinsel Engelli Çocukları Koruma, Okullarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından oluşturulan ‘Zihinsel Engelli Hatıra Ormanı’na ilk fidanlar zihinsel engelli çocuklar tarafından dikildi.

Muğla Valisi Fatih Şahin’in eşi Ayşe Şahin’in de katıldığı fidan dikim töreninde konuşan Dernek Başkan Yardımcısı Sibel Matur, oluşturulacak ormana sevgi tohumları ektiklerini söylerken, Dernek Başkanı Menderes Çetinözlü, “Dernek olarak okulumuz, öğrencilerimiz ve halk arasında bir köprü görevini yerine getirmek istiyoruz. Düzenlediğimiz gerek okul içi, gerekse de okul dışı etkinliklerle okulumuz ve Muğlalı vatandaşlarımızı daha da yakın hale getirmek istiyoruz. Bugün dernek olarak bizler için çok özel ve önemli bir gün. Kendi ormanımızı kurmak için ilk adımı attık. Burada dikilen her bir fidan zihinsel engelli bir çocuğumuzu temsil edecek. Bu anlamda diktiğimiz bu fidanlar bir gün ağaç olacak ve doğaya katkı sağlayacak” dedi.

Muğla Çevre yolu üzerinde Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tahsis edilen alana zihinsel engelli çocuklar tarafından 200 adet fidan dikildi.

Kaynak: İHA