Dondurmalı sundae ile Google'da aramalar tatlandı

Dondurmalı Sundae Google'nin logosu oldu. Google bugün logosunu Dondurmalı Sundae şeklinde değiştirdi. Dondurmalı Sundae logosunu gören internet kullanıcıları Dondurmalı Sundae'i Google'den arama başladı. Peki Dondurmalı Sundae nasıl yapılıyor. Dondurmalı Sundae'nin tarifi. Dondurmalı Sundae'nin yapılışı.

Dondurmalı Sundae Google'nin logosu oldu. Google bugün logosunu Dondurmalı Sundae şeklinde değiştirdi. Dondurmalı Sundae logosunu gören internet kullanıcıları Dondurmalı Sundae'i Google'den arama başladı. Peki Dondurmalı Sundae nasıl yapılıyor. Dondurmalı Sundae'nin tarifi. Dondurmalı Sundae'nin yapılışı.

Google'nin 3 Nisan Logosu Dondurmalı Sundae oldu. Google değişik logolarla gerek tarihi, gerek kültürel, gerekse bilim alanında özel günlerde ülkelere özgü logolarıyla hem ziyaretçileri için değişik bir yaklaşım sunuyor hemde ziyaretçilerin bir çok konuda bilgilenmesini sağlıyor. Bunlardan en sonuncusu dondurmalı sundae oldu.

Google yine renkli logolarına birisini daha sergiledi. 03 Nisan 2011 tarihli dondurma (Ice Cream Sundae) logosu görmeye değer bir logo olmuş.

(Ice Cream Sundae) Dondurma, içine şeker katılmış çeşitli meyve suları ya da sütten dondurulmak suretiyle elde edilen ve özellikle sıcak yaz günlerinde çok aranan soğuk tatlıdır. El ile ya da elektrikli makinelerde yapılabildiği gibi dondurma buzdolapları ile de hazırlanabilir.100 g dondurma 100-200 kalori verir. A, B, D vitaminleriyle, kalsiyum, yağ, protein ve fosfor yönünden zengin bir gıdadır. Yalnız, soğuk olması nedeniyle aç karnına yenilmesi sakıncalıdır. Artık piyasada hemen her çeşidi olan dondurmaları servise hazır paket şeklinde her mevsimde bulmak ve ikram etmek oldukça kolaydır.Yaz kış yenilmesi tavsiye edilir. Aklınıza gelebilecek her çeşit kuru ve yaş meyve ile hazırlandığı gibi cevizli, fıstıklı, çikolatalı, karamelli vb. olan çeşitleri piyasada sıklıkla tüketilmektedir.Dondurmalar elle ve makine yardımı ile yapılabilir. Ancak dondurmacılığı bir meslek haline getirmiş ustalar halen dövülerek hazırladıkları dondurmalarının sırlarını gizli tutmaya devam etmektedir. Bazı yörelere has örneğin Kahramanmaraş Dondurması hala gizemini korumaktadır. Kendine has dondurması olan ülkeler vardır. İngiltere, Japonya, Finlandiya, Yunanistan, Yeni Zelanda, Avustralya, Almanya ve İtalya’nın yanında Türkiye de Kahramanmaraş Dondurması ile ünlüdür.

Dondurmalı sundae Yapılışı:

1. Dondurma kuplarına çikolata sosu ve dondurma koyup bir kaşık yardımıyla karıştırın.
2. Üzerlerine dondurma kaşığıyla şekil verdiğiniz birer top vanilyalı dondurma yerleştirin.
3. Dondurma kabında erimiş olan dondurmaya külahların tersini hafifçe batırıp topların üstüne yerleştirin.
4. Aynı şekilde erimiş dondurmayı yapıştırıcı gibi kullanarak burun, göz ve ağız kısımlarını da yapıştırın ve servis yapın.

ÇİKOLATA SOSU

Tarif Dorie Greenspan‘in Chocolate Desserts by Pierre Herme kitabından uyarlanmıştır.
Yaklaşık 3/4 su bardağı sos için

Malzemeler
90 gram bitter çikolata (%70 kakao), rendelenmiş
1/2 su bardağı su
1/4 su bardağı krema
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı mısır şurubu (opsiyonel, yerinde şeker de kullanabilirsiniz)

Yapılışı
Bütün malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte eriyip koyulaşana kadar karıştırın (10-15 dakika kadar).
Çok fazla koyulaşmasını beklemeyin; akışkan bir sos olacaktır. Bir kaba aktarıp soğuyana kadar buzdolabında bekletin.

SÜSLER


Malzemeler
40 gram bitter çikolata
2 adet Haribo Çilex

Yapılışı
Göz ve ağız kısımları için çikolatayı benmari usulü eritin.
Ardından bir suluboya fırçası yardımıyla bir parşömen kağıdına göz ve ağız kısımlarını çizip buzdolabında sertleşene kadar bekletin.
Burun kısımları için Haribo çilex şekerlemelerinin kenarlarını yuvarlak şekilde kesin.

cafefernando