Bu iddialar çok konuşulur

Kuzeyin Sesi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zihni Çakır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in “evrakta sahtecilik” suçuyla yargılandığı ve hüküm giydiği dava dosyasının içinin bir takım kişilerce boşaltıldığını öne sürdü.

Bu iddialar çok konuşulur
Gürsel Tekin’in bu konudan haberdar olup olmadığı ile bir bilgisi olmadığını söyleyen Çakır sözlerini şöyle sürdürdü;
“Gürsel Tekin’le ilgili açılmış olan bir dava var. Bu davadan Gürsel Tekin “Evrakta Sahtecilik” iddiasıyla 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Gürsel Tekin’de Yargıtay’da temyize gönderiyor. Yargıtay’da dosyayı karara bağlamak üzere 11. Ceza Dairesine gönderiyor. 24 Ocak’ta bana gelen bir bilgide, Gürsel Tekin’in 11. Ceza Dairesinde karara bağlanması gereken dosyasının bir takım kişiler tarafından boşaltıldığı bilgisini aldım.”

Bu kişilerden birinin İstanbul’da bir işadamı olduğunu ve İstanbul’da bir bölgeden aday olacağını öne süren Çakır “Yine 2 Aralık’ta CHP’ye yakın bir avukatın, saat 14-15 sıralarında Yargıtay’da dosyayı aldığını ve bu dosyadan kararın onanmasını yada reddedilmesini engelleyici şekilde çıkardığını ve dosyayı tekrar yerine bıraktığı bilgisine aldım” dedi.

Buradaki amacın milletvekili seçimlerinde,onama kazasına uğramamak olduğunu ifade eden Çakır “ Gürsel Tekin’in milletvekilliğinin önünü kesmemek için böyle bir eylemde bulunulduğunu ve bu konudan Gürsel beyin bilgisinin olmadığını düşünüyorum.” diye konuştu.

Moderatör Latif Şimşek ise, Zihni Çakır’ın bu iddiaları karşısında ise şunları söyledi “Söylediklerinizden resmen şu anlam çıkıyor; “Yargıtaydan bir dosya çalınmış.”

-İFADE VERDİM-
Gürsel Tekin’e dürüst söylemleri adına, Yargıtay’a bu süreç için başvurmasını isteyen bir yazı kaleme aldığını ifade eden Çakır “Bu dileklerimi ilettiğim yazıdan, sonra Gürsel Tekin’in avukatı, yazmış olduğum yazıdan dolayı savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bende konuyla ilgili şüpheli durumunda ifademi verdim.” şeklinde konuştu.

-İADE EDİLDİ-
Çakır, bu yazılardan sonra Yargıtay’ın konuyla ilgili bir soruşturma açtığını öğrendiğini belirterek “Dosyanın içi boşaltıldığı için, Yargıtay’ın konuyu hükme bağlamasının mümkün olmadığı için, dosyayı yerel mahkemeye iade ettiğini öğrendim. Yani dosyanın boşaltılmasıyla ilgili yargı hareket geçmiş ve bende o soruşturmada tanık olarak ifade verdim. Dosya şu anda eksik olan dosyaların tamamlanması için Kadıköy 3.ağır ceza mahkemesine iade edildi.” diye konuştu.

Dosyanın karara bağlanması için çeşitli endişeleri olduğunu belirten Zihni Çakır “Eğer Sayın Başbakanımıza da uygulanan kurye uygulaması, Gürsel Tekin içinde uygulanmazsa, Gürsel Tekin’in milletvekilliği garanti altına alınmış oluyor.” ifadesini kullandı.

Moderatör Latif Şimşek ise iddiaların çok ciddi olduğunu ifade ederek, konunun aydınlığa kavuşturulması için yetkililere çağrıda bulundu. Programın kalan kısmında “Dinamit”e konuk olarak katılan BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır,MHP 21.Dönem Milletvekili Cemal Enginyurt, gazeteci Zihni Çakır ve Yeni Akit gazetesi yazarı Sedat Arseven, gündeme dair konuları değerlendirip tartıştılar.

BEYAZ GAZETE