Arınç memleketi Manisa'da konuştu

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, ülkede artık her şeyin bir düzen içinde yürüdüğünü belirterek, "Altı ayını değil, 10 sene sonrasını görebiliyor ve biz de çok şükür hükümet olarak 2 ay sonra seçimleri değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında 2023 yılında Türkiye nasıl bir vizyon kazanacak, onun hesapları içindeyiz'' dedi.

Arınç memleketi Manisa'da konuştu
Manisa‘nın Akhisar ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi‘nde Yıldızlar Holding‘e bağlı Yıldız Entegre A.Ş. Orman Ürünleri İşletmesi‘nin temel atma törenine katılan Arınç, yaptığı konuşmada 200 milyon euro yatırımla gerçekleşecek tesisin hizmete girmesiyle kaliteli sunta ve sunta ürünlerinin üretileceğini belirtti. İzmir-İstanbul otobanının bu bölgeden geçmesi ile bölgenin daha da değer kazanacağını ifade eden Arınç, firmanın hem ihracata, hem gayri safi milli hasılaya, hem de istihdama ve ülke ekonomisine katkısının büyük olduğunu söyledi. Yüzde 9 olarak açıklanan büyüme rakamına da değinen Bakan Arınç, bu rakamın Türkiye‘yi dünyanın ilk 5 ülkesi arasına soktuğunu, Rusya, ABD gibi birçok ülkeyi geride bıraktığını vurguladı. Arınç şöyle konuştu:

‘‘Hamdolsun ki Türkiye, hükümetimizin aldığı tedbirlerle krizden en az etkilenen ülkeler içerisinde yer almıştır. Şu andaki büyüme hızımız gösteriyor ki Türkiye güçlenmekte, üretim artmakta, sektörlerde büyük canlılık vardır. İşsizlik yüzde 14‘lerden yüzde 10‘lara düşmüştür. Gayri safi milli hasıla 750 milyar doları bulmuştur. Bundan dolayı Allah‘a hamd ederiz. 8 yıldan beri benim gördüğüm bir gerçek var. Türkiye ekonomik krizlerle geçmişte çok boğuştu. Ben 24 Ocak kararlarını, Nisan kararlarını hatırlarım. Yüksek enflasyonun, devalüasyonların yakın şahidiyim. Ülkede büyük sıkıntılar yaşanıyordu ve son 2001 kriziyle de neredeyse pek çok şeyimizi kaybetmiş noktaya geldik. Eksi 9‘luk büyüme hızlarını gördü bu ülke. Hazine yüzde 149 ile borçlanıyordu. Esnaf kredileri yüzde 60‘lardan aşağı değildi. İstikrar çok önemli. Siyasi istikrar olursa, yani ülkede hukuk devleti işlerse, kurumlar kendilerine düşen görevi uyum içinde yaparlarsa, parçalanmış, bölünmüş siyaset yerine güçlü, ne yapacağını bilen, aldığı kararları uygulamaya sokan bir iktidar, bir siyaset söz konusu olursa, yolsuzluklar önlenmiş olursa, müteşebbisin önü açılırsa, siyasi istikrar hemen arkasından ekonomik istikrarı getiriyor. Siyasi ve ekonomik istikrar, adeta siyam ikizleri gibi birbirinden kopmazlar. Biri bozulursa diğeri de bozuluyor. 200 milyon euroluk yatırımı gözünü kırpmadan, yarın endişesi olmadan toprağa verebilecek ve buradan üretim yapacak bir müteşebbis varsa bu istikrarın sonucudur. Çünkü herkes elindeki parayı yatırdığı zaman yarın ne olacağının endişesi içindedir. Geçmişte hukuki istikrar da yoktu. Bir karar alınıyor, genelgeler yayınlanıyor, siz ona güvenerek iş yapıyorsunuz. Tam o yoldayken değişiveriyor. Oranlar artıyor, altüst oluyor her şey. Siz dolara bağlı kalmışsınız, kaybediyorsunuz. Bunlar şimdi yok. Her şey birbirini takip edecek bir düzen içinde yürümeye başladı ve herkes yarınını görebiliyor. Altı ayını değil 10 sene sonrasını görebiliyor ve biz de çok şükür hükümet olarak 2 ay sonra seçimleri değil, Türkiye Cumhuriyeti‘nin 100. yılında 2023 yılında Türkiye nasıl bir vizyon kazanacak, onun hesapları içindeyiz.‘‘

Yıldız Entegre Ağaç Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Yıldız ise, Türkiye‘nin orman ürünleri konusunda birkaç yıl içerisinde Avrupa‘nın en büyük üreticisi olacağını söyledi. 8. fabrikalarını Akhisar‘a kuracaklarını dile getiren Yıldız, sunta fabrikalarıyla Türkiye‘deki en büyük üretici konumuna geleceklerini belirtti. Yıldız, İzmir-İstanbul arasında yapılacak otoyolun bölgeye canlılık kazandıracağını, bunu öngörerek kısa süre içerisinde tesisi tamamlayacaklarını dile getirdi. Yıldız, 81 bin metrekarelik alanda kurulacak fabrikada 400 kişinin istihdam edileceğini sözlerine ekledi.

Arınç, daha sonra Akhisar Belediyesi Meclis Salonu‘nda yapılan imza törenlerine katıldı. İlk olarak şehir stadyumunun Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü‘nden Akhisar Belediyesi‘ne devri ve yeni yapılacak UEFA kriterlerindeki 12 bin kişi kapasiteli stadyum ile bin 200 kişilik kapalı spor salonu yapımı protokolü imzalandı. Ardından 17 bölgede 73 şubesi bulunan Köfteci Ramizler tarafından yapılacak Fen Lisesi protokolü ile Alaşehir ve Soma‘ya yapılacak Fen Liseleri protokolü imzalandı.

Kaynak: İHA